Testament-kitaristi muistelee aikaansa Ozzy Osbournen bändissä – ”Sain huomautuksia soittoasennostani ja kitarani korkeudesta”

24.4.2021 17:47

Testament-kitaristi Alex Skolnick muisteli hiljattain Waste Some Time With Jason Greenin haastattelussa lyhyeksi jäänyttä ajanjaksoaan Ozzy Osbournen bändissä 1990-luvun puolivälissä.

Skolnick liittyi Ozzyn remmiin Zakk Wylden poistuttua takavasemmalle ja yritettyä muun muassa liittyä Guns N’ Rosesiin. Wylden saappaisiin astui lopulta pysyvämmin Joe Holmes.

”En tiennyt koko tarinaa, mutta jossain vaiheessa Zakk Wylde ilmeisesti teki omaa juttuaan ja he etsivät hänelle korvaajaa, vaikka hän olikin äänittänyt juuri julkaistun Ozzmosis-albumin”, Skolnick turinoi. ”He eivät järjestäneet julkista koesoittoa, mutta he kokeilivat muutamia erilaisia soittajia. Tiedän Richie Kotzenin käyneen koesoitossa – mahtava soittaja muuten – ja joitain muitakin.”

”Jostain syystä he eivät olleet kuitenkaan löytäneet sopivaa kaveria”, Skolnick jatkaa. ”Päädyin lentämään Lontooseen koesoittamaan Ozzyn kanssa jossain nuhruisessa paikassa, ja olin siellä noin viikon. Vedimme ennalta mainostamattoman show’n, se meni hyvin ja hän vaikutti hyvin tyytyväiseltä.”

”Kaikki henkilökunnasta sanoivat, että ’Emme ole nähneet häntä tyytyväisempänä. Tämä tuntuu oikealta. Olen varma että pesti on sinun.’ Ozzy käytännössä kertoi homman olevan minun. Mutta sitten ainoa henkilö, joka ei onnitellut minua oli se, kenen oli tarkoitus kertoa olitko mukana vai et [Sharon Osbourneen viitaten].”

”Hän ei vaikuttanut pettyneeltä, mutta vaistoni sanoi, että ’Okei. Asiaa ei ole vielä päätetty.’ Joka tapauksessa aikaa kului, enkä kuullut mitään, joten oletin ettei mitään ollut tapahtumassa”, Skolnick kertoo. ”Sitten kuulin heidän palkanneen Joe Holmesin, joka oli koe-esiintynyt heille aiemmin. Hän oli ehdolla silloin kun Zakk Wylde alunperin liittyi remmiin.”

”Sain hienovaraisia huomautuksia soittoasennostani ja kitarani korkeudesta. Tajusin, nyt kun olen ollut musiikki- ja viihdeteollisuudessa jo hyvän tovin ja koe-esiintymisprosessit sun muut tuntien, että he olivat tottuneet Zakkiin.”

”Luulisin heidän aluksi yrittäneen tehdä minusta enemmän hänen kaltaisensa”,  Skolnick tuumailee. ”He olivat tottuneet tähän kitaraa pyörittelevään tukkimiesmeininkiin. En tiedä – asiasta tulisi kysyä Sharonilta.”

”He taisivat haluta tunnetun kitarasankarin sijaan jonkun, joka osaa soittaa ja pysyttelee taka-alalla. Niin se sitten meni. En olisi ollut moiseen tyytyväinen.”

Lisää luettavaa