Radiohead-pitkäsoittoa odotellessa: Thom Yorke äänessä elektrotuottajan albumilla

Vaikka niskaan huohottajia emoyhtyeen odotetun kiekon tiimoilta taatusti riittää, liikenee herra Yorkelta aikaa myös muihin projekteihin.
23.3.2016 08:00

Toissa päivänä kerroimme, missä Radioheadin yhdeksännen studioalbumin kanssa mennään juuri nyt.

Vaikka monien hartaudella odottama pitkäsoitto on vielä niin sanotusti vaiheessa, on nokkamies Thom Yorke ehtinyt irrottelemaan myös erillään pääbändistään.

Yorken ääntä kuullaan brittiläisen elektrotuottaja Mark Pritchardin toukokuun 13. päivänä julkaistavalla Under The Sun -pitkäsoitolla, tarkemmin raidalla nimeltä Beautiful People.

Ja ei, kyseessä ei ole Marilyn Manson -cover.

– Alkuperäisinstrumentaali on henkilökohtainen kappale menetyksestä, toivottomuudesta ja kaaoksesta. Lopullisena viestinä on kuitenkin rakkaus ja toivo. – – Thom onnistui tavoittamaan täydellisesti juuri sen, mistä tässä oli kyse. Tulen olemaan ikuisesti kiitollinen saatuani työskennellä hänen kaltaisensa valtavan lahjakkuuden kanssa, Pritchardin kerrotaan sanailleen.

Vaikka kyseessä on Pritchardin ja Yorken ensimmäinen ”virallinen” yhteistyö, lienee syytä muistuttaa, että Pritchard teki taannoin myös remix-version Radioheadin tuoreimman The King Of Limbs -kokopitkän (2011) Bloom-avauskappaleesta.

Viime syksynä Thom Yorken kahdeksanminuuttinen Villain-kipale debytoi New Yorkin muotiviikoilla.

Pritchardin albumista kiinnostuneille lisäinfoa tarjolla täällä.

Sekä seesteisen hyhmäävän Beautiful Peoplen että mainitun Pritchardin Bloom-remixin voit ottaa kuunteluun alta.

Lisää luettavaa