Toby Smith, Jamiroquain perustajajäsen ja mies hittien takana, on kuollut

RIP Toby Grafftey-Smith 29.10.1970–11.4.2017
14.4.2017 09:14

Kosketinsoittaja, tuottaja ja manageri Toby Smith on kuollut, uutisoi NME. 42-vuotias Smith kuoli Jamiroquai-fanisivuston mukaan tiistaina toistaiseksi tuntemattomasta syystä.

Toby Smith tunnetaan kenties parhaiten Jamiroquain kosketinsoittajana ja perustajajäsenenä. Smith toimi laulaja Jay Kayn kanssa perustamassaan bändissä vudoesta 1992 vuoteen 2002 saakka, jonka jälkeen hän keskittyi perhe-elämään. Smith oli mukana yhtyeen viidellä ensimmäisellä pitkäsoitolla ja on kirjoittanut lukuisia yhtyeen hittejä kuten Virtual Insanity, Deeper Underground, Space Cowboy, High Times ja Little L.

Jamiroquain jälkeen Smith muun muassa tuotti ja manageroi brittiläistä The Hoosiers -yhtyettä sekä osatuotti ja kirjoitti X Factor -kilpailun voittaneen Matt Cardlen Porcelain-albumin.

Jamiroquain alkuperäisjäseniin kuulunut basisti Stuart Zender julkaisi Instagramissa muistokirjoituksen entiselle yhtyetoverilleen, jota tämä kutsui ”lahjakkaimmaksi muusikoksi, jonka kanssa minulla on koskaan ollut kunnia työskennellä”.

Lisää luettavaa