Tom Morello puhuu Rage Against The Machinen hajoamisesta: ”On ihme, että saimme tehtyä neljä levyä ja soitettua sellaisia keikkoja”

Morellon mukaan jokaisella jäsenellä oli bändistä oma visionsa, josta pidettiin härkäpäisesti kiinni.
30.7.2018 09:46

Tom Morello vieraili hiljattain Metallican Lars Ulrichin juontamassa It’s Electric -radio-ohjelmassa. Kaksikko keskusteli pitkään muun muassa Rage Against The Machine -yhtyeestä ja syistä, jotka aikanaan johtivat bändin hajoamiseen ja miksi paluukeikkojen yhteydessä tai niiden jälkeen bändiltä ei tullut uutta musiikkia.

Morello tiivistää ongelmien johtuneen siitä, että jokaisella jäsenellä oli oma visionsa, millainen bändi Rage Against The Machinen olisi pitänyt olla – ja alleviivaa olleensa itse yhtä härkäpäinen oman näkemyksensä kanssa eikä ottanut toisten tunteita ja mielipiteitä tarpeeksi huomioon.

”Meillä oli poliittinen visio eivätkä keikat koskaan kärsineet, mutta emme millään päässeet samalle aaltopituudelle tietyistä asioista, mikä teki levyjen tekemisestä vaikeaa”, Morello toteaa.

”Minun versioni bändistä oli kuin poliittinen Led Zeppelin: julkaistaan puolen vuoden välein kovempia levyjä kuin kukaan muu ja syrjäytetään hallitus, nyt heti!”

Kun yhtye teki paluukeikkoja 2000-luvun puolivälissä, ei uuden musiikin tai levyjen tekemisestä edes puhuttu. Morellon mukaan näin tehtiin ihan tarkoituksella.

”Meillä oli hauskaa lavalla, lavan ulkopuolella, pingistä pelatessa, ulkona iltoja viettäessä ja mukana oli mielestäni paljon toverillisuutta. Asiaa auttoi, että jätimme kaikki aiemmin kiistanalaiset aiheet ulkopuolelle – musiikin tekeminen, haastattelujen antaminen, managerin pestaaminen, kaikki ne jätettiin pois. Soitimme vain keikkoja ja pidimme hauskaa. Pystyimme katsomaan toisiamme silmiin emmekä olleet sellaisia, mikä aiheutti ristiriitoja joskus ennen.”

Rage Against The Machinen jälkeen Audioslavessa ja nykyisin Prophets Of Ragessa soittava Morello on edelleen ylpeä siitä, mitä RATM sai aikaan.

”Ottaen huomioon, miten tulenaroista elementeistä bändi koostui, on ihme, että saimme tehtyä neljä levyä ja soitettua sellaisia keikkoja.”

Kuuntele haastattelu tuosta alta:

Lisää luettavaa