Tool- ja A Perfect Circle-nokkamies bändiensä tulevaisuudennäkymistä: ”Toisilla on suunnitelmia, toisilla vain hidasteita”

1.2.2017 21:03

Tool-, A Perfect Circle- ja Puscifer-yhtyeistä tuttu laulaja Maynard James Keenan käväisi vieraana CBC Musicin The Strombo Show’ssa. Ja tälläkin kertaa mieheltä kyseltiin bändiensä tulevaisuudennäkymistä ja uusista levyistä.

Tool on työstänyt uutta levyään kuin Iisakin kirkkoa ja edellisestä levystä on vierähtänyt jo vuosikymmen. A Perfect Circlen edellisestä kokopitkästä on myös vierähtänyt jo lähes 14 vuotta, mutta tänä vuonna kiertueelle lähtevä yhtye on väläytellyt uuden albumin mahdollisuutta. Maynard totesikin The Strombo Show’ssa tulevaisuudessa tapahtuvan ”paljon”. Sitä hän ei kuitenkaan paljastanut, kumman yhtyeen tiimoilta.

– Toisilla on suunnitelmia, toisilla vain hidasteita. Kenellä on hidasteita, sitä en aio sanoa kunnioituksesta, Maynard toteaa.

Maynard myöntää olevansa kyllästynyt fanien uteluihin ja erityisesti kaikkein äänekkäimpien kritisoijien valittamiseen. Hänen mukaan netissä vaahtoaminen kuitenkin kertoo paljon isommasta ongelmasta.

– Mielestäni se ”missä se vitun albumi on” -raivo kertoo kulttuuriimme juurtuneesta pahemmasta oireesta, joka menee tuota nimenomaista kysymystä ja bändiä syvemmälle. Ihmiset luulevat, että he olisivat jotenkin etuoikeutettuja asioihin. On sääli, että sosiaalinen media on antanut kaikille äänen ja samalla hämärtänyt ihmisten tajunnan isosta kuvasta.

– Me todella tarvitsemme meteoriittia tai jotain, mikä saa ihmiset jälleen järjestäytymään keskenään.

Lisää luettavaa