Totuus, sananvapaus ja tasa-arvo Tuska-festivaalin puheohjelman kantavia teemoja – Puhumassa Mayhemistä, CMX:stä ja Amorphisista tuttuja hahmoja

Puhujavieraina myös muun muassa Johanna Vehkoo, Markus Tiittula sekä Lähiöbotoxin Luyeye Konssi.
14.6.2022 14:07

Helsingin Tuska-festivaali on saanut Tuska Forum by HS -puheohjelmansa valmiiksi. Tänä vuonna puheohjelmakokonaisuudessa korostuvat erityisesti sananvapauden, totuuden ja tasa-arvon teemat ja puhujavieraina nähdään kattaus metallimusiikin kansainvälisiä ja kotimaisia tähtiä sekä arvostettuja asiantuntijoita ja tietokirjailijoita.

Perjantain 1.7. äärimmäisen taiteen värikkäästä historiasta keskustelee sosiaalipsykologian professori Atte Oksanen Tampereen yliopistolta, taiteentekemisestä sananvapauden rajamailla puhuu puolestaan black metal -legenda Mayhemin riveistä tuttu Attila Csihar ja salaliittoteorioista puhutaan vuorostaan toimittaja ja tietokirjailija Markus Tiittulan kanssa.

Lauantaina 2.7. Amorphisin Tomi Joutsen ja performanssitaiteen pioneeri, Amorphisille sanoituksia tekevä Pekka Kainulainen keskustelevat lyriikoista. Lauantain puhujavieraisiin kuuluvat lisäksi CMX:n A.W. Yrjänä, jonka kanssa puhutaan totuuden monimuotoisuudesta, vaihtoehdoista ja niiden tutkimisesta. Pride-viikon kunniaksi lauantain puheohjelma huipentuu Pride x Tuska -keskusteluun, jossa pohditaan, kuuluuko vähemmistöjen ääni riittävästi taiteessa ja kulttuurissa.

Sunnuntaina 3.7. puhumassa ovat Lähiöbotoxin Vili eli myös Seksikäs Suklaa -nimellä tunnettu Luyeye Konssi, jonka kanssa puhutaan kulttuurisesta tasa-arvosta Suomessa vuonna 2022, Johanna Vehkoo, joka kertoo sananvapauden suurimmista uhista sekä nykyään Norjasta käsin toimiva iranilaislähtöinen Confess-yhtye, joka kertoo, millaista on elää maanpaossa musiikkinsa takia.

Tuska Forum by HS -vieraiden haastatteluista vastaavat Helsingin Sanomien Jussi Ahlroth ja Radio Rockin Laura Vähähyyppä.

Tuska järjestetään Helsingin Suvilahdessa 1.-3. heinäkuuta. Esiintymässä ovat muun muassa Korn, Deftones, Mercyful Fate, High on Fire, Vltimas, Baroness, Carcass, Beast in Black, Amorphis, Stam1na, Kreator ja Jinjer.

Lisää luettavaa