Trent Reznor ja tylyn rakkauden taito: Nine Inch Nailsin ex-kitaristi muistelee, miksi erosi bändistä

23.9.2020 10:17

Nine Inch Nailsin johtaja Trent Reznor on tunnettu siitä, että mieheltä irtoaa ajoittain kipakoita mielipiteitä kaikenlaisista maailman asioista. Vuosien mittaan Reznor on puhunut happamasti erinäisistä poliitikoista, kollegoistaan (Marilyn Manson -draama nyt parhaimpana esimerkkinä) sekä musiikkiteollisuudesta, ja nyt Nine Inch Nailsin alkuvuosien kitaristi Richard Patrick muistelee, että suoraa puhetta tuli välillä myös yhtyetovereille.

Nine Inch Nailsista vuonna 1993 poistunut ja myöhemmin oman Filter-yhtyeensä perustanut Patrick kertoi Stop! Drop & Talk -podcastin haastattelussa, miksi hän lähti aikanaan Reznorin kelkasta vaikka NIN oli tuolloin mukavassa nousussa. Kitaristin mukaan kimmoke eroon tuli Reznorilta, kun Patrick valitteli tälle rahaongelmiaan.

”Trent ja minä olimme aluksi vain kaksi kaveria Clevelandista, bändi ei ollut vielä kasvanut isoksi. Mutta ajan mittaan se alkoi kasvaa. Sitten eräänä päivänä tuli hetki, kun katselimme Trentin kanssa toisiamme ja sanoin hänelle, että sinä menet sitten New Orleansiin takaisin nättiin taloosi ja samaan aikaan minä asun vanhempieni luona. Hän vain totesi, että no, sinun pitäisi varmaan tehdä sitten oma levy. Minä olin että vau, mitäs tuohon voi sanoa”, Patrick kertoo.

”Hän jatkoi sitten: ’Sinun olisi pitänyt nähdä ilmeesi. Olit ensin vihainen ja sitten aloit miettiä, että niin minun varmaan pitäisi oikeasti tehdä.’ Kävimme tämän keskustelun Pariisissa, ja muistan ajatelleen, miten todella asuin edelleen vanhempieni kanssa ja samaan aikaan hän työsti Broken-ep:tä, tai mitä hän nyt silloin tekikään. Päätin noudattaa hänen neuvoaan, että minun pitäisi ryhtyä toimeen ja tehdä jotain omaa.”

Ajatus muhi Patrickin mielessä vielä tovin, mutta viimeinen niitti tuli, kun hän kävi Reznorin kanssa toisen kerran keskustelua rahasta. Bändiliideriltä ei hirveästi herunut sympatiaa.

”Trent sanoi, että ’hei Rich, sinähän tarvitset vähän lisää tuloja. Tuolla kadun päässä on yksi pieni pizzeria, siellä kuulemma tarvitaan kuskeja. Sinähän voisit tehdä vähän sivuduunia pizzakuskina”, Patrick muistelee.

”Tämä tapahtui silloin, kun olin kirjoittanut Filterin Hey Man, Nice Shot -biisin ja minulla oli viisi levy-yhtiötä valmiina tekemään kanssani diilin. Vastasin että kuules, tämä on ikävä kertoa, mutta lopetan tämän homman tähän. Olen pahoillani, mutta nyt riitti. En aio ryhtyä pizzakuskiksi.”

Patrick lisäsi kuitenkin olevansa edelleen Reznorin kanssa väleissä. Ilmeisesti kitaristi sitten tarvitsi tämänkaltaista potkua takalistoon, että sai uskallusta tehdä siirtonsa. Näin se välillä menee.

Lisää luettavaa