Tuleva Nightwish-single on valtava järkäle, sanoo Tuomas Holopainen – puhuu myös Marko Hietalasta

3.5.2024 07:00

Nightwish julkisti hiljattain paljon tietoja tulevasta albumistaan. Levyn nimi on ensinnäkin Yesterwynde, ja se tulee julki 20. syyskuuta. Albumin ensimmäinen singlekappale Perfume of the Timeless puolestaan ilmestyy 21. toukokuuta, ja Kerrangin toimittaman haastattelun perusteella se onkin kunnon mötikkä.

Toimittaja tuumaa jutussa Tuomas Holopaiselle, ettei bändi selvästikään päästä kuulijaa helpolla, sillä singlekappale on liki kymmenen minuuttia pitkä. Holopainen myöntää, että nyt mennään taide edellä.

”Mutta toisaalta kun meillä oli ensimmäinen tapaaminen Nuclear Blast -levyfirman kanssa ja keskustelimme albumista sekä singlestä, kerroin heille, että ensimmäinen single on nimeltään Perfume of the Timeless ja se on kahdeksan ja puoli minuuttia pitkä biisi, jonka kertosäe kuullaan ensi kertaa vasta kolmen ja puolen minuutin kohdalla. He olivat vain, että täydellistä”, Holopainen kertoo jutussa ja jatkaa:

”Me saamme tehdä mitä tahdomme, ja niin minä teenkin, mutta kyllä se kertoo jotain kun voimme tehdä näin. Kuulin, että Spotifyssa on eduksi, jos laulu alkaa viidentoista sekunnin sisään kappaleen alusta tai porukka hyppää biisin yli. Ihmisten keskittymiskyky on nykyään sellainen.”

Holopaiselta kysytään haastattelussa myös sitä, vaikuttiko se mitenkään Yesterwynden sävellystyöhön, kun Marko Hietala ei ole enää yhtyeessä mukana. Holopainen kertoo olevansa nykytilanteeseen tyytyväinen.

”Ei se muuta oikein mitään, paitsi että meillä on nyt kaksi laulajaa kolmen sijaan, kun Floor ja Troy hoitavat laulut. Mutta siinä se”, Holopainen sanoo.

”Uusi basistimme Jukka on niin maanläheinen persoona, että hänen kanssaan on todella helppo työskennellä. Hän on myös uskomattoman taitava soittaja, varsin erilainen kuin Marko, ja tämäkin toi omanlaistaan maustetta musiikkiin. Minulla on siis vain positiivista sanottavaa kaikesta tästä.”

Mikäli aihe kiinnostaa, kannattaa lukea koko Kerrangin juttu. Mukana on paljonkin tarinaa siitä, millainen tulevan levyn punainen lanka on. Ilmeisesti raskaampaa soundia on luvassa, hyvä!

Lisää luettavaa