Tuomas Holopainen päivittää uuden Nightwish-levyn tilannetta: ”Bändin muut jäsenet eivät ole kuulleet siitä tahtiakaan”

Nightwish-luotsi Tuomas Holopainen piipahti espanjalaisen Metal Journalin haastattelussa jutustelemassa yhtyeen meneillään olevasta Decades-kiertueesta sekä työn alla olevasta uutuusalbumista.

Vaikka mies pitikin tulevan levyn yksityiskohdat tiukasti omana tietonaan, musiikillisesta suunnasta kysyttäessä Holopainen valotti hieman sitä, missä vaiheessa prosessia tällä hetkellä liikutaan.

”Edes bändin muut jäsenet eivät ole kuulleet siitä tahtiakaan, joten olemme vielä hyvin aikaisessa vaiheessa”, Holopainen toteaa. ”Siellä on tyypillisiä Nightwish-elementtejä, mutta myös jotain täysin uutta. Niin olemme toimineet aiemmin ja sama tulee jatkumaan uudellakin albumilla.”

Mies kertoo, että ensimmäinen tapaaminen, jossa muut yhtyeen pääsevät kuulemaan uutta materiaalia on edessä noin puolen vuoden päästä. Tilanne on kaiken kokeneelle säveltäjämestarille aina yhtä jännittävä.

”Olen vähän [hermostunut]. Se on itse asiassa ainoa tilanne, kun hermoilen kappaleista, sillä haluan heidänkin oikeasti inspiroituvan niistä. Tietenkin työstämme materiaalia kuukausia yhdessä, jotta kaikki olisivat kappaleisiin niin tyytyväisiä kuin mahdollista. Ensimmäinen hetki sen jälkeen, kun olen esitellyt kappaleet ja sanoitukset on hermoja raastava, ja voin vain toivoa heidän pitävän niistä – muussa tapauksessa teemme sitten jotain muuta”