Nightwishin seuraava levy erittäin hyvällä mallilla, sanoo Tuomas Holopainen – ”Kaikki biisit ovat musiikin osalta valmiita”

Kippari sanoo tietävänsä jo levyn sekä tulevien biisien nimetkin.
27.11.2018 08:00

Tuomas Holopainen on Nightwishin käynnissä olevan Decades-kiertueen lomassa työstänyt materiaalia Endless Forms Most Beautiful -albumin (2015) jatkajalle ja tuoreen Grasser Productionin haastattelun (video yllä) mukaan työ uuden levyn parissa on jo hyvinkin pitkällä.

”Kaikki biisit ovat musiikin osalta valmiita. Työstän vielä sanoituksia ja luonnollisesti sovitustyöhön ja treeneihin menee vielä kuukausia – itse asiassa siinä menee koko ensi vuosi”, Holopainen toteaa.

”Mutta kaikki levylle tulevat biisit ja niiden nimet sekä levyn nimi, ne ovat valmiita. Tästä eteenpäin on enää sovittamista ja kulmien hiomista.”

Holopainen sanoo myös tietävänsä tulevan levyn kappaleet yhteen sitovan lyyrisen teemankin, mutta ei halua tässä vaiheessa vielä avata asiaa sen tarkemmin.

”Kukaan muu bändin jäsenistä ei ole vielä kuullut mitään. Olemme hieman keskustelleet asioista ja joistain biiseistä, mutta se puoli on vielä niin aikaisessa vaiheessa ja työstän sitä kotona keskenäni, joten… Pysykööt se vielä mysteerinä!”

Nightwishin Decades-Euroopan-kiertue jatkuu edelleen ja päättyy kahteen Suomen-keikkaan joulukuun puolivälissä. Yhtye konsertoi 14. joulukuuta Turun Gatorade-areenalla ja seuraavana iltana Helsingin Hartwall-areenalla.

Lisää luettavaa