Tuottajasuuruus Rick Rubin nimeää kaikkien aikojen parhaimman basistin – Ylistää erityisesti yksinkertaista, mutta tehokasta tapaa kirjoittaa biisejä

Rick Rubinin mukan Paul McCartney on numero yksi.
30.1.2023 18:17

Tuottaja Rick Rubin on tehnyt yhteistyötä lukuisten nimekkäiden artistien ja bändien kanssa. Hän on ollut tuottamassa muun muassa Johnny Cashia, Slayeriä, Beastie Boysia, Metallicaa, Black Sabbathia, Red Hot Chili Peppersiä ja Slipknotia. Vuosien varrella monien lahjakkaiden ja taitavien muusikoiden soittoa lähietäisyydeltä seuraamaan päässyt Rubin kertoo tuoreessa Mojo-lehden haastattelussa, ketä hän pitää maailman parhaana basistina.

”Basisti Paul McCartney tai muusikko Paul McCartney, koska hän soittaa mitä tahansa… Hän on useimmille vain Paul Beatlesistä, mutta minulle hän on kaikista basisteista paras. Hän on numero yksi”, Rubin toteaa.

Rubin, joka keskusteli McCartneyn kanssa studiotyöskentelystä ja laulunkirjoittamisesta vuonna 2021 julkaistussa Hulu-sarjassa McCartney 3,2,1, ylistää erityisesti McCartneyn yksinkertaista, mutta nerokasta ja toimivaa tapaa lähestyä biisinkirjoittamista.

”Hän istui pianon ääreen ja näytti minulle jutun, joka oli aluksi maailman yksinkertaisin juttu. Mutta sitten hän alkoi vähitellen liikuttaa sormiaan ympäriinsä ja yhtäkkiä se kehittyi Hey Judeksi tai Let It Beksi. Hän käyttää tekniikkaa, jonka lapsikin osaa, mutta sitten se muuttuu yhdeksi maailman mahtavimmaksi biisiksi.”

Lisää luettavaa