Turbosta juhlaversio, Judas Priest -muusikot muistelevat albumia videolla – ”Sitä ei pidetty hevimetallina, mutta olimme eri mieltä”

20.12.2016 23:04

Heavy metalin uuden aallon etujoukoissa kulkenut Judas Priest julkaisi vuonna 1986 albumin, joka herätti metallipuristeissa ja bändin soundiin tottuneissa faneissa hämmennystä ja kummastusta. Turbon soundit olivat kitarasyntetisaattorien dominoimat ja biisimateriaalikin oli totuttua popimpaa ja lähempänä valtavirtaa.

30-vuotisjuhlan kunniaksi levystä julkaistaan erikoispainos, joka sisältää albumin uudelleenmasteroituna sekä kahteen levyyn jaetun konserttitaltioinnin vuodelta 1986 levyn kiertueelta. Laulaja Rob Halford ja Glenn Tipton kertovat yhtyeen julkaisemalla tuoreella videolla, miten Turbolla on tärkeä rooli yhtyeen perinnössä ja yhtye itse pitää levyä suuressa arvossa, vaikka se jakaakin rokkipoliisien mielipiteitä.

– Priest ei ollut koskaan polemiikkia herättävä yhtye, mutta teimme silti juuri kuten itse halusimme. Turbo kuitenkin ärsytti monia, kun kokeilimme uutta teknologiaa, joka inspiroi meitä muusikkoina, Halford toteaa.

– Sitä ei pidetty hevimetallina, mutta me olimme eri mieltä. Mutta monestihan uusia uria aukovia kritisoidaan, niin se vaan menee. Lopulta osa kuitenkin ymmärtää, mistä on kyse, Tipton lisää.

Lisää luettavaa