Twisted Sister -nokkamies kommentoi kohua Megadeth-basistin ympärillä – ”Älä tuomitse, ettei sinua tuomittaisi”

Dee Sniderin mukaan lasitaloista ei kannattaisi heitellä kiviä.
28.7.2021 12:24

Thrash metal -jätti Megadethin perustajajäsen, basisti David Ellefson joutui hiljattain kohun keskelle, kun julkisuuteen vuosi hänen ja alaikäiseksi väitetyn fanin välisiä seksuaalissävytteisiä viestittelyjä sekä tallenteita näiden välisistä videopuheluista, joissa Ellefson näyttää tyydyttävän itseään. Kohun vuoksi basisti sai potkut Megadethista ja tämän jo äänitetyt bassoraidat bändin työn alla olevalla uudella albumillakin äänitettiin uudestaan toisen basistin toimesta.

Twisted Sister -nokkamies Dee Sniderilta kysyttiin mietteitä Ellefsonin tapauksesta tuoreessa MetalSucks-lehden podcastissa ja laulajan mielestä tapaus on saanut turhankin suuret mittasuhteet. Hänen mielestään Ellefson on saanut liikaa lokaa niskaansa ja muistuttaa, ettei kukaan ole täydellinen.

”Luovat ihmiset ovat lähtökohtaisesti jo jollain tavalla viallisia. Me valitsemme alkaa näyttelijöiksi, esiintyjiksi, kirjoittajiksi, artisteiksi, maalaajiksi, koomikoiksi ja niin edelleen, koska olemme viallisia ja ne ovat meille väyliä purkaa tuntojamme. En ymmärrä, miksi ihmisille tulee niin isona shokkina, kun nämä viat tulevat esiin”, Snider pohtii.

”Kun video Davesta masturboimassa tuli julki… Ensinnäkin, aika moni teistä tekee sitä samaa. Toisekseen, hän on muusikko. Hän ei ole pappi (Ellefson kävi 10 vuotta sitten pappisopinnot, toim.huom.). Et voi odottaa hänen käyttäytyvän kuin pappi; hemmetti vie, et voi odottaa sitä papeiltakaan! Enkä ymmärrä, miksi taide heitetään roskiin taiteilijan mukana. Jos selviäisi, että Michelangelo oli pedofiili, lopettaisimmeko Sikstuksen kappelissa käymisen? Maalaisimmeko hänen maalausten päälle? Se ei ole enää taidetta, koska sen tekijä osoittautui pedofiiliksi? Pohdin toki nyt hypoteettisesti.”

”Kaikilla luovilla ihmisillä ja taiteilijoilla on luurankoja kaapissa ja heti kun luuranko paljastuu, olemme, että ’Hän ei ole enää hauska’ tai ’Hän ei ole enää hyvä näyttelijä’. Emme enää voi katsoa vaikka Kevin Spaceyn elokuvia. Hän on yksi aikansa mahtavimmista näyttelijöistä, mutta hän on meille yhtä kuin kuollut, koska… Enkä sano, etteikö hän olisi tehnyt väärin, mutta hän on rikkinäinen persoona. On aina ollut. Juuri se teki hänestä mahtavan artistin. En vain ymmärrä, miksi lapsi pitää heittää pesuveden mukana, kuten sanotaan.”

Sniderin mielestä ihmisten tulisi olla hyvin varovaisia kritisoidessaan ja lynkatessaan muita, koska kuten laulaja itse toteaa, ”useimmat meistä elävät lasitaloissa”.

”Kun kävin 1980-luvulla senaatin kuultavana (Snider edusti rockmuusikkoja kuuluisassa PMRC-keskustelussa), minulle puhuttiin kuin olisin pohjasakkaa. No, nyt vuosia myöhemmin minä olen yhä naimisissa ja Goret (Al ja Tipper, PMRC-komitean perustaja) ovat eronneet. Yksi heidän lapsistaan jäi kiinni huumeiden hallussapidosta. Yksikään minun lapsistani ei ole tehnyt niin – ehkä he ovat vain onnekkaita. Mutta pointtini on: Älä tuomitse, ettei sinua tuomittaisi”, Snider toteaa.

Kuuntele Sniderin koko haastattelu alta:

Lisää luettavaa