Unohtiko joku kertoa rumpalille, ettei tämä ole enää bändissä? AC/DC:n kuviot pysyvät hämärinä

5.3.2020 08:30

Hard rock -mammutti AC/DC:n kuviot ovat sikäli mielenkiintoiset, ettei yhtye ole itse tiedottanut suunnitelmistaan yhtään mitään, mutta kaikenmoisten sivustakatsojien tiedoista on piirtynyt aika selkeä kuva siitä, mitä tuleman pitää. Vai onko sittenkään? Kenties jotkut varmoina faktoina pidetyt asiat osoittautuvatkin vielä huhupuheiksi.

Nythän on jo pitkään uumoiltu, että AC/DC olisi julkaisemassa uutta levyä ja tällä levyllä olisivat mukana sekä kertalleen erotettu rumpali Phil Rudd että kuulo-ongelmsta kärsinyt laulaja Brian Johnson. Osapuolten on nähty viettävän aikaa äänitysstudion liepeillä, ja kaikenlaiset kolmannet tahot Twisted Sisterin Dee Sniderista alkaen ovat kertoneet kuulleensa uutta materiaalia bändiltä. Vaan nyt Blabbermouth kertoo tuoreesta italialaisen Linea Rockin videohaastattelusta, joka saattaa hämmentää kuvioita.

Phil Ruddin poissaolon aikana nimittäin Chris Slade on nähty bändin keikkarumpalina, eikä hänelle ainakaan ole ilmoitettu, ettei hän olisi enää bändissä. Slade oli alun perin yhtyeen rumpali vuosina 1989–94, ja kun Rudd sai kenkää kaikenlaisten päihde- ja rötöstelysotkujen vuoksi, hänet kutsuttiin uudelleen hätiin vuonna 2014. Tuntuisi aika kummalta, että bändi olisi kasannut rivinsä ja jättänyt ilmoittamatta Sladelle, ettei tämän palveluksia enää tarvita.

”Ei ole ollut mitään merkkejä siitä, etten olisi”, Slade vastasi videohaastattelussa, kun häneltä kysyttiin, onko hän edelleen AC/DC:n jäsen.

”Tosin tiedät varmaan, että AC/DC:llä kestää aina viisi vuotta tehdö mitään. Sitten yhtäkkiä saat soiton, että ’tule Floridaan ensi viikolla’ tai ’tavataan Los Angelesissa kymmenen päivän päästä’. He ovat aina olleet sellasia.”

Onko tässä nyt kysymys sitten siitä, että Slade todella on jätetty tylysti bändin ulkopuolelle ilman, että siitä on kerrottu hänelle itselleen? Se jää nähtäväksi – kai sieltä pitäisi kohta bändiltä itseltäänkin tulla jotain informaatiota, mikäli aikovat tänä vuonna vielä levyä julkaista.

Lisää luettavaa