Uutta studioalbumia valmistelevan Nightwishin rumpali vaihtui – virallisesti ja lopullisesti

Nightwish valmistelee parhaillaan uutta studioalbumia, jonka on määrä ilmestyä ensi keväänä. Tarkempia uutisia odotetun pitkäsoiton suhteen on luvassa myöhemmin.

Tämän päivän oleellisin Nightwish-uutinen on sen sijaan se, että rumpali Kai Hahto on nimetty yhtyeen viralliseksi jäseneksi. Hahtohan on soittanut Nightwishin riveissä loppukesästä 2014, mutta tähän asti hänen virallinen statuksensa on ollut ”tuuraaja”.

Hahto tuli aikoinaan pikahälytyksellä alkuperäisrumpali Jukka Nevalaisen tilalle. Nevalainen kärsi tuolloin uniongelmasta – vakavasta unettomuudesta – ja vaikka nämä ongelmat ovatkin vuosien saatossa hellittäneet, Nevalainen ei aio enää palata Nightwishin rumpaliksi.

– Eräästä elämäni vaikeimmasta päätöksestä on nyt kulunut viitisen vuotta. Tuolloin siirryin syrjään Nightwishin rumpalin paikalta, sanoo Nevalainen.

– Vetäytyminen rakkaan yhtyeen riveistä osoittautui lopulta oikeaksi päätökseksi, sillä uniongelmani ovat menneiden vuosien aikana kadonneet lähes tyystin. En kuitenkaan halua ”koittaa onneani” ja palata bändin riveihin, vaan annan paikkani – virallisesti ja lopullisesti – hyvälle ystävälleni Kai Hahdolle.

Nevalainen lisää:

– En kuitenkaan poistu kokonaan Nightwishin maailmasta, sillä jatkan työtä yhtyeen taustalla samaan tapaan kuin viime vuosinakin.

Otetaanpa tähän vielä kummankin mainion taiteilijan työnäytteet: