Vaaran merkkejä ilmassa: Twitterissä päivitellään, miten huonosti Smashing Pumpkinsin paluukiertueen liput menevät kaupaksi

Smashing Pumpkins entisaikojen kokoonpanossaan.

Tämä sosiaalisen median viestinvaihto lienee saanut Billy Corganin mietteliääksi. Twitter-käyttäjä Kyle Matteson alias Solace nosti tilillään esille, että Smashing Pumpkinsin 1990-luvun miehistön paluukiertueen liput menevät hitaasti kaupaksi. Matteson vieraili useilla lipunmyyntifirmojen verkkosivuilla katsomassa, mikä on tilanne pääsylippujen suhteen, ja monilla keikoilla on suurin osa lipuista vielä saatavilla. Asiasta uutisoi myös Consequence of Sound.

Kiertueen alkuun on toki aikaa – sen ensimmäinen keikka soitetaan 12. heinäkuuta –, mutta kyllähän se kertoo omaa kieltään bändin menekistä, millainen ostosyntäys lippukauppojen sivuille tulee heti ennakkomyynnin avauspäivänä. Nyt Corgan kumppaneineen saa tehdä hartiavoimin töitä, että areenakeikat saadaan täyteen.

Chicagossa perustetun Pumpkinsin kotikaupunkikonsertin liput ovat sentään käyneet kaupaksi melko hyvin, mutta esimerkiksi Sacramentossa, Seattlessa, Columbuksessa, Indianapolisissa, Salt Lake Cityssä, Omahassa ja Detroitissa on Mattesonin mukaan vielä huomattavan väljää. Kenties se auttaisi tilannetta, jos yhtye saisi sovittua riitansa kiertueelta pois jätetyn (tai jääneen) basistin D’arcy Wretzkyn kanssa. Tämä julkinen riita on auttamatta antanut koko loppubändin reunionille ikävän sivumaun.