Van Halen -basisti muistelee, millaista oli rundata David Lee Rothin kanssa – ”Turvamiehet kanniskelivat pakkopaitaa mukana”

1.7.2023 14:54

Entinen Van Halen -basisti Michael Anthony vieraili äskettäin That Rocks! -Youtube-sarjan vieraana. Mies muisteli juttutuokion aikana David Lee Rothin aikaisen kokoonpanon touhuja, ja aivan erityisesti laulajan edesottamuksia tien päällä.

”Roth-kiertueilla oli myös aina draamaa, mutta se oli toisenlaista draamaa”, Anthony sanoo. ”Oli aikoja jolloin… luoja, en muista millä kiertueella se oli. Kerron nopean tarinan. Se ei sisällä niinkään draamaa, mutta antaa vähän osviittaa siitä, millaista Daven kanssa oli rundilla.”

”Olimme jossain keskilännessä… tämän episodin jälkeen tulimme siihen tulokseen, että hän oli bipolaarinen, sillä hän saattoi olla ensin mahtavalla tuulella, ja sitten yhtäkkiä tavallaan seota tai jotain”, Anthony jatkaa. ”Meillä oli eräänä iltana vapaata ja kaikki puuhasivat mitä nyt puuhasivatkaan. Kello oli jotain kaksitoista tai yksi yöllä, ja kaikki olivat palanneet jo hotellille. Kuulin aulasta jotain hälyä, jyskytystä ja huutoa. Ihmettelin, että mitä helvettiä siellä oli oikein meneillään. Laitoin shortsit jalkaan ja menin aulaan missä turvamiehet olivat laittaneet Rothin pakkopaitaan.”

”Okei, ilmeisesti turvamiehillämme oli pakkopaita mukana rundilla… ei siitä sen enempää”, basisti kertoo. ”Mutta heillä oli tapana kanniskella pakkopaitaa mukana, ja nyt Roth kiljui alastomana pakkopaidassaan yhden turvamiehen huoneessa. Dave tykkäsi juoda Jack Daniel’sia, mutta hän ei kestänyt sitä kuten vaikkapa minä. Dave naukkaili vähän Jack Daniel’sia, meni sekaisin ja hänet ilmeisesti löydettiin harhailemasta alasti hotellin ulkopuolelta. Ja tämä oli tien päällä vain yksi ilta viikon seitsemästä.”

Lisää luettavaa