Vanhat herrat tukkanuottasilla: Yngwie Malmsteen ryhtyi kovasävyiseen loanheittoon entisten laulajiensa kanssa

"Kukaan ei ole yhtä itsekeskeinen kuin Yngwie", laukoo Malmsteenin bändin ex-solisti Joe Lynn Turner.
1.8.2017 08:32

Taas mennään. Raskaan rockin tapahtumarikkaan maailman ”hän sanoi–hän vastasi” -sotkussa ovat tällä kertaa vuorossa kitarajumala Yngwie Malmsteen, joka kaatoi täyslaidallisen yhtyeensä entisten laulajien niskaan sekä Malmsteenin ja monien muiden kovanaamojen bändeissä solistina toiminut Joe Lynn Turner, joka tykittää samalla mitalla takaisin.

Episodi sai alkunsa, kun Malmsteen tokaisi saksalaisen Metal Wani -webzinen haastattelussa, ettei aio enää koskaan työskennellä Turnerin tai Tim ”Ripper” Owensin kaltaisten entisaikojen laulajiensa kanssa.

”Ensinnäkin laulan nyt mielelläni itse. Toiseksi siitä aistii tietynlaista etääntymistä, jos sävellät kappaleen ja joku muu laulaa sen. Siinä on jotain tekaistua”, Malmsteen aloitti ja jatkoi:

”Minusta laulaja ei ole yhtään erilainen kuin vaikkapa basisti tai kosketinsoittaja. He eivät ole sen tärkeämpiä kuin muutkaan muusikot. Mutta valitettavasti he luulevat olevansa. Olen aika täynnä heidän itsekeskeisyyttään, en pidä siitä lainkaan. En pidä noista ihmisistä, enkä tahdo enää koskaan tehdä mitään heidän kanssaan.”

Rainbow-pestinsä jälkeen Malmsteenin yhtyeeseen vuonna 1988 pestautunut ja tämän kanssa Odyssey-levyn tehnyt Joe Lynn Turner ei aikaillut vastauksessaan. Kanadalaisen The Metal Voice -verkkomedian haastateltavana vieraillut Turner totesi, ettei kukaan ole yhtä itsekeskeinen kuin Malmsteen itse.

”Hän on kontrollifriikki, eikä hän siitä muuksi muuttu. Olin kuitenkin jo tottunut Rainbow’ssa Ritchie Blackmoren oikkuihin, joten minulla oli kokemusta”, Turner kertoi ajastaan Malmsteenin bändissä.

”Tuollaisten puhuminen on itsensä kohottamista. Siksi hän laulaa itse, ja hänellä on karmea lauluääni. Tuohan on vähän sama kuin minä sanoisin, etten minä tarvitse mitään kitaristeja. Puheet itseksekseisyydestä ovat todella naurettavia hänen suustaan, sillä kukaan ei ole yhtä itsekeskeinen kuin Yngwie Malmsteen – ei kukaan! Koko juttu on naurettava.”

Blabbermouth kokosi hyvin käyntiin lähteneen toran yhdeksi paketiksi, joten lue täältä lisää, mikäli kiinnostaa. Muista hakea riittävästi popkornia mukaan.

Lisää luettavaa