”Vihaan aseita ja vihaan sotaa” – Phil Anselmo avautuu poliittisista näkemyksistään

8.2.2018 18:03

Phil Anselmo avasi poliittisia näkemyksiään Rock Talk With Mitch Lafon -Youtube-ohjelmassa. Tunnin mittaisessa haastattelussa (video jutun alapuolella) vuoden 2016 White power -kohussa ryvittynyt laulaja avasi taatusti monia fanejaan pohdituttaneita poliittisia näkemyksiään.

Blabbermouthin kirjaamassa haastattelussa Anselmo kertoi ajattelevansa, että kotimaassaan Yhdysvalloissa media on poliittisella tasolla jakautunut vahvasti vasemmalle ja oikealle. Hänen mielestään ihmiset eristävät itseään liikaa omiin ideologisiin kupliinsa.

– Ajattelen, että jos minut täytyisi sijoittaa jonnekin poliittisella skaalalla, niin olisin helposti vasemmalla puolella. Johtuen siitä, että olen yllättävän monissa asioissa samaa mieltä vasemmiston kanssa, Anselmo paljasti.

Esimerkiksi mielipiteistään Anselmo nosti Yhdysvaltojen aselait. Etelävaltioihin liitetty metalli-ikoni ei pidä aseista.

– Vihaan aseita ja vihaan sotaa, ja sille on monia syitä. Se iskotettiin minuun jo nuorena poikana, koska kasvoin kotonani Vietnamin sodassa haavoittuneiden ihmisen keskellä, aivan ensimmäisistä lapsuudenmuistoistani saakka, Anselmo kertoo kotioloistaan.

– Tästä syystä Vietnamin sota kaikkine kauhuineen selitettiin minulle jo pikkulapsena niin nuorena kuin jaksan muistaa. Siksi en ole aseihmisiä. Ymmärrän, että Amerikan aseongelma on mahdoton saada loppumaan, mutta olisiko parempi jos kaduillamme olisi vähemmän aseita? Totta vitussa, Pantera-laulaja linjaa.

Anselmo kertoo kuitenkin karsastavansa poliittista jakoa vasempaan ja oikeaan, ne ovat hänen mukaansa samaa asiaa.

– En halua niistä kumpaakaan. Ne ovat kumpikin autoritäärisiä ja naurettavia näkökulmiltaan, Anselmo lataa.

Lisää luettavaa