Viikonloppuna se viimein tapahtuu: rock-mammutit kokoontuvat samalle festivaalille – Metallican Lars Ulrich ei malta odottaa kekkereitä

3.10.2023 20:54

Viikonloppuna Kaliforniasta kajahtaa. 6.-8.10. Indiossa järjestetään Power Trip -tapahtuma, joka kerää yhteen raskaamman rockin jättiläiset: Metallican, Iron Maidenin, AC/DC:n, Judas Priestin, Guns N’ Rosesin ja Toolin. Metallica-rumpali Lars Ulrich jutteli aiheesta Los Angeles Timesille.

”Hard rock -fanina aion olla paikalla koko viikonlopun ja nähdä kaikki bändit”, Ulrich sanoo. ”Uskon rock-yhteisöön ja meillä on suhde kaikkiin muihin bändeihin, sekä faneina että ystävinä.”

”Rakastamme kaikkia viittä muuta yhtyettä”, Ulrich jatkaa. ”Näin AC/DC:n ensimmäistä kertaa Kööpenhaminassa 1977 ja kiersimme heidän kanssaan vuonna 1991. Rakastuin Guns N’ Rosesiin viidessä sekunnissa kuultuani Mr. Brownstonen ensimmäistä kertaa KNAC:ilta ennen albumin [Appetite For Destruction] ilmestymistä. Soitimme Iron Maidenin kanssa 80-luvulla. Olemme soittaneet Judas Priestin kanssa. Olemme soittaneet Toolin kanssa ympäriinsä.”

”AC/DC, Iron Maiden ja Judas Priest olivat meille tietenkin suuria esikuvia”, Ulrich lisää. ”Nuo kolme bändiä näyttelevät merkittävää osaa siinä, että halusimme perustaa bändin. Kaikkien saaminen yhteen on innostavaa.”

Samaisessa haastattelussa rumpalilta tiedustellaan myös Metallican tulevaisuudennäkymiä.

”Henkisen puolen osalta voisimme jatkaa vielä 20 vuotta”, Ulrich tuumailee. ”Kyse on enemmän hartioista, niskoista, kurkuista, sormista ja ranteista – fyysisestä puolesta – terveenä pysymisestä. Se on vähän arpapeliä.”

Lisää luettavaa