Viimeisimmät tiedot kertovat karua kieltä pidätetyn Cannibal Corpse -kitaristin mielentilasta

Patrick O'Brien.
AOP

Cannibal Corpsen kitaristi Patrick O’Brien pidätettiin 10. joulukuuta Floridassa varsin kummallisen tapahtumaketjun seurauksena. O’Brien tunkeutui ilmeisesti sattumanvaraisesti valikoituneeseen taloon, pelotteli sekavalla käytöksellään sen asukkaita, hyökkäsi veitsen kanssa paikalle hälytettyä poliisia kohti ja taltutettiin sähkölamauttimella.

Samana iltana palokunta joutui kamppailemaan O’Brienin asunnossa syttyneen tulipalon kanssa. Palon sammuttamista vaikeutti se, että talossa oli muun muassa kaksi liekinheitintä, jotka tietysti aiheuttivat räjähdysvaaran.

O’Brien on nyttemmin maksanut takuunsa ja päässyt odottamaan asian oikeuskäsittelyä vapaalla jalalla. Mutta mitä enemmän tapausta on tutkittu, sitä vahvemmin näyttää siltä, ettei muusikkoparka seiso aivan tukevasti omilla jaloillaan.

Ensinnäkin O’Brienin käytös tapahtumailtana oli silminnäkijöiden mukaan erittäin arvaamatonta. Tampa Bay Times kertoo, että muutamia tunteja ennen selkkausta O’Brien soitti sukulaisilleen vauhkoten, miten ”avaruusolennot ovat laskeutuneet” ja ”rapture is coming” (minkä suomentaminen onkin vaikeampaa. Suuri nousu on tulossa? Ylöstempaus on tulossa?). Viimeistä asiaa O’Brien selvitti myös asukkaille, jotka olivat paikalla talossa, johon kitaristi väkisin tunteutui.

Tältä pohjalta on hivenen huolestuttavaa, että O’Brienin kodista löytyi lähes sata erilaista ampuma-asetta. Tampa Bay Timesin mukaan viranomaiset löysivät noin 50 haulikkoa, kymmenen puoliautomaattikivääriä, parikymmentä käsiasetta ja muuta aseistusta päälle. Aseiden joukossa oli laiton katkaistu haulikko sekä muutama AK-47:n mallinen rynnäkkökivääri.

Niin, ja sitten siellä oli tosiaan ne kaksi liekinheitintä.

Cannibal Corpse aikoo lähteä Slayerin matkaan thrash-jätin jenkkikiertueelle. Siitä ei ole kuulunut vielä tietoa, mitkä O’Brienin suunnitelmat ovat.