”Vilkaiskaapa niitä biisien tekijätietoja” – Phil Campbell myöntää välillä harmittavan, että Motörheadia pidetään pelkästään Lemmyn juttuna

Phil Campbell.

Kitaristi otti sooloalbumillaan tietoisen irtioton Motörhead-soundista.

Motörheadin kitaristina vuodesta 1984 aina Lemmy Kilmisterin kuolemaan eli vuoteen 2015 saakka toiminut Phil Campbell julkaisee 25. lokakuuta uransa ensimmäisen sooloalbumin Old Lions Still Roar. Campbell puhui soololevystään tuoreessa Scars and Guitars -podcastissa (josta Blabbermouth litteroi valittuja paloja) ja kertoi halunneensa tehdä mahdollisimman monipuolisen levyn.

”En voi sanoa, että levyä on valmisteltu 20 vuotta, mutta niin kauan olen halunnut tehdä soololevyn. Kun Motörhead ikäväksemme tuli päätökseen, minulla oli aikaa ajatella ja työstää sitä. Tein ensimmäiset äänitykset noin kaksi ja puoli, kolme vuotta sitten”, Campbell avaa.

”Halusin levy, jolla kurottelen vähän laajemmalle. Osa ideoista on tyyliin 10, 12 vuoden takaa, osa on ihan uusia. En halunnut tehdä levyä, joka kuulostaa ihan Motörheadilta. Olen tehnyt sellaisia jo toistakymmentä.”

Campbell sanoo, ettei hänellä sinänsä ole ongelmia kulkea niin sanotusti Motörheadin/Lemmyn varjossa ja hän esimerkiksi soittaa mielellään Ace Of Spadesia The Bastard Sons -yhtyeensä keikoilla, myöntää yhden seikan ottavan silloin tällöin päähän:

”Jotkut luulevat, että Motörhead oli pelkästään Lemmyn juttu, mikä hieman risoo. Itse asiassa hyvin moni tuntuu olevan sitä mieltä ja muutaman kerran olen sanonut tyypeille, että vilkaiskaapa niitä biisien tekijätietoja. Joskus sitä tulee mitta täyteen, riippuu siitä, millä tuulella olen, heh. Mutta teidän, että kaikki muut jäsenet toivat aina oman panoksensa ja se oli oikeasti bändi. Kaikki paiskoivat hulluna töitä sen eteen”, Campbell tuumaa.

Campbellin haastattelun voi kuunnella kokonaisuudessaan tuosta alapuolelta: