Vintiltä voi löytyä kaikenlaista – esimerkiksi unohdettu George Harrisonin ja Ringo Starrin kimppaäänite

11.11.2021 10:07

No mikäs se täällä kököttää, tuumasi eräs britti, joka kävi korona-lockdownin aikaan tarkastamassa, kuinka hänen iäkäs tuttavansa jaksaa. George Harrisonin ystäväpiiriin kuuluneen 75-vuotiaan Suresh Joshin ullakolta löytyi varsin kiintoisa äänite: vuonna 1968 taltioitu Joshin säveltämä kappale, jolla soittavat sekä Harrison että tämän Beatles-toveri Ringo Starr. Asiasta kertoo BBC.

Löydetty kappale on nimeltään Radhe Shaam, ja se pistettiin purkkiin Hey Juden äänitysten aikaan. Joshi oli BBC:n mukaan tuolloin työstämässä musiikkia East Meets West -nimiseen dokumenttielokuvaan, kun Harrison ja Starr ilmaantuivat paikalle ja tarjoutuivat soittohommiin. Syystä tai toisesta kappaletta ei koskaan julkaistu, ja se unohtui keräämään pölyä Joshin kokoelmiin.

Biisi on esitetty aikaisemmin sadalle kuulijalle Liverpool Beatles Museumissa, ja tänään tuotos ilmeisesti tuodaan suuren yleisön kuultavaksi. Katsotaan, millainen taidepläjäys sieltä on löydetty! Ja niin, Joshi on siis se kaveri, joka esitteli George Harrisonin aikanaan intialaiselle Ravi Shankarille, joka puolestaan opetti Beatles-kitaristia soittamaan sitaria. Loppu on sitten populaarimusiikin historiaa.

Lisää luettavaa