Voisiko Ritchie Blackmore palata vielä Deep Purplen riveihin? ”Se on liian myöhäistä”, tyrmää Ian Gillan

https://www.youtube.com/watch?v=XAwzG7GlI8s

Vuonna 1993 Deep Purple jättänyt kitaristisuuruus Ritchie Blackmore sanoi viime kesänä, että olisi valmis vielä esiintymään entisen yhtyeensä kanssa vanhojen aikojen kunniaksi. Laulaja Ian Gillan ei kuitenkaan ole ajatuksesta järin innostunut, vaan sanoo junan auttamatta jo menneen. Asia selviää Gillanin Radio Rockille myöntämästä haastattelusta.

– Annanpa sinulle esimerkin. Kuvitellaan, että olet eronnut ja tilanteeseen liittyy paljon katkeruutta ja vaikeuksia. Se vaikuttaa moniin sukulaisiin ja lapsiin. Elämä kuitenkin jatkuu. Sitten menet uusiin naimisiin ja joku sanoo, ”Haluamme sinun palaavan yhteen edellisen vaimosi kanssa ja sitten voitte olla uuden vaimosi kanssa porukassa ja kaikilla tulee olemaan oikein mukavaa”. Voitko kuvitella kuinka vaikeaa se tulisi olemaan?

– Ymmärrän kyllä, että olemme ammattilaisia ja meillä on tiettyjä velvollisuuksia, mutta ollakseni täysin rehellinen, emme ole koskaan miettineet asioita kaupallisuuden tai fanien näkökulmasta kun teemme päätöksiä, sillä toimimme aina niin kuin luonnolliselta tuntuu ja toivomme yleisön pitävän siitä. Kaikki tuntevat kyllä historian. Purple oli alamäessä Ritchien lähtiessä ja kun Steve Morse astui remmiin, lähdimme jälleen uuteen nousuun.

– Isossa kuvassa sen toteuttaminen olisi mahdotonta. Se tulee vain vaikenemaan entisestään mitä enemmän aikaa kuluu, koska kenelläkään ei riitä kiinnostusta moiseen.

Gillan kertoo Deep Purplen ja Blackmoren välien olevan kaikesta huolimatta kuitenkin sopuisat.

– Meillä ei ole suuria intohimoja tai vihaa Ritchietä kohtaan. Vaihtelemme itse asiassa ajatuksia ja ideoita toimistojemme välityksellä, joten huonoja fiiliksiä ei ole. Mielestäni se on vain liian myöhäistä. Suunnittelemme nyt lopettamista. Kokonaan toinen juttu olisi vielä sekin, että se avaisi jälleen kaikki portit ja kaikki alkaisi uudelleen juuri kun olemme asettelemassa hanskoja naulaan.

– Minun tietääkseni kaikki bändissä pitävät sitä huonona ideana. Annetaan asian vain olla. Toivotetaan vain Ritchielle kaikkea hyvää, annetaan hänen tehdä omaa juttuaan ja tehdään me omia juttujamme. Asiat rullaavat juuri nyt varsin mukavasti. Olemme jo niin lähellä loppua. Vuoden, kahden, kolmen, ehkä neljän vuoden päässä. Kuka tietää? Mutta lähellä se on. Ja ajattelen samoin kuin Ian Paice, joka sanoi: ”Olemme onnellisia nyt. Sade lakkasi. Aurinko paistaa. Nautitaan siitä.”

Voit katsoa koko haastattelun yltä.