Vuoden 2021 huippukohdat? – Ota haltuun toisen soololevynsä julkaisseen Jyrki69:n mietteet!

31.12.2021 17:23

Moni artisti on jäänyt korona-aikana lepäämään laakereilleen, mutta samaa ei todellakaan voi sanoa The 69 Eyes -laulaja Jyrki ”69” Linnankivestä. Viime keväänä Jyrkin toinen yhtye The 69 Cats julkaisi Seven Year Itch -kakkoslevynsä, ja juuri ennen joulua kuultavaksi tupsahti artistin mittavan uran toinen sooloalbumi American Vampire.

– The 69 Eyesilla oli täysi vauhti päällä alkuvuodesta 2020: jenkkirundi ja heti perään Venäjää sekä Baltian maita. Sitten iski korona, ja kaikki meni kiinni. Seuraavaksi levy-yhtiöni Cleopatra ehdotti, että ’alkaisitkohan tehdä uutta soololevyä’. Lafkan ajatuksena oli nostaa minut sooloartistina ihan uudelle tasolle, ja siitä alkoi yhteistyö huipputason muusikoiden, muun muassa Steve Stevensin ja Tim Skoldin, kanssa, sanoo Jyrki69.

– Mainittakoon, että Skold tunnetaan tuimana industrial-heppuna, mutta johtuen hänen ruotsalaisesta taustastaan keskustelumme tai tekstarimme olivat – ja ovat – etupäässä Peppi Pitkätossu- ja Vaahteramäen Eemeli -painotteisia!

Miten vertaisit American Vampirea vuonna 2017 ilmestyneeseen Helsinki Vampire -debyyttisooloon?

– Eka soolo oli täysin The 69 Eyes -luottotuottaja Johnny Lee Michaelsin mielenmaisemaa. Sen jälkeen vampyyri lähti Hollywoodiin ja istui siellä iltaa muutaman vuoden ajan. Koko lähtökohta oli siis tällä kerralla aivan erilainen… Lisäksi uudella albumilla kaikki kappaleet on tehty eri muusikoiden kanssa, ja he myös tuottivat omat biisinsä. Kaikki pimeän eri sävyt ovat mukana!

Tämä voi olla vaikea kysymys, mutta pystytkö nostamaan uudelta albumilta esiin vaikkapa kolme kappaletta?

– Shotgun Messiah -yhtyeen henkiin herääminen American Vampiren myötä on aika kova juttu. Tein heidän biisinsä SexDrugsRock’N’Roll uusiksi ja bändihän veivaa tämän uuden version taustalla. Harry Cody vetää ihan uskomattoman soolon! Myös goottia on kehissä, ja esitänkin Ville Valon suosikkibändi Rosetta Stonen kanssa Dreamtime-biisin. Henkilökohtainen musiikillinen kliimaksini on kuitenkin Steve Stevensin kanssa tehty Jefferson Airplane -cover White Rabbit!

Ennen kuin mennään vuoden 2021 kohokohtiin, vilkaistaanpa vielä kristallipalloon. Mitä on luvassa ensi vuonna?

– The 69 Eyes puskee ulos uutta materiaalia ensi maaliskuussa. Omalla kohdallani taas vaihdan seuraavaksi äidinkielelle… Toisin sanoen ensi vuonna katsotaan, onko laulamalleni ja näköiselleni suomenkieliselle musiikille tarvetta!

Niin, entäpä ne vuoden 2021 kohokohdat sitten?

– Mainitsen ensiksi koko alkuvuoden 2021. Viimeinkin tuli  taas kunnon vanhanajan talvi… Ja koska minulla oli aikaa, palasin poikavuosien hiihto- ja luisteluharrastusten pariin. Uuden Korpiklaani-albumin kuuntelu ladulla sivakoidessa oli huima kokemus!

– Seuraavaksi täytyy nostaa esiin The 69 Eyesin keikat… Ei sitä tunneta vaan voi selittää, kun nouset lauteille yleisön eteen ja rokki alkaa soida!

– Tietenkin pitää mainita vielä kerran nämä omat levyjulkaisuni… Erityisen iloiseksi minut teki se, että fanit ilahtuivat molemmista albumeista kovasti!

Lisää luettavaa