Vuonna 2016 AC/DC:n laulajan paikkaa havitellut tribuuttibändin laulaja menetti prosessissa työpaikkansakin – hävisi lopulta Axl Roselle

AC/DC Beyond The Thunder -podcast on haastatellut carolinalaisessa AC/DC-tribuuttibändissä laulavaa Lee Robinsonia, joka oli ehdolla Brian Johnsonin tuuraajaksi Rock or Bust -kiertueen loppusuoralle vuonna 2016.

AC/DC-basisti Cliff Williams bongasi Thunderstruck-bändissä vaikuttavan Robinsonin Youtubesta. Pian tämän jälkeen Robinson sai puhelun, ja hänet kutsuttiin Atlantaan koelauluihin. Reissu tiesi miehelle potkuja lvi-teknikon päivätyöstään, mutta Robinson päätti ottaa riskin. ”Sanoin, että tämä on duunien menettämisen arvoista”, mies toteaa.

Robinson kertoo viettäneensä Atlantassa noin kaksi työntäyteistä päivää, joihin ei paljon nukkumista mahtunut.

Maaliskuun 14. päivä vuonna 2016 Robinson astui atlantalaisen studion ovista sisään aamuyhdeksän aikoihin ja lämmitteli yhtyeen henkilökunnan kanssa sekä Johnsonin että Bon Scottin aikaisen tuotannon parissa. Alku ei kuitenkaan sujunut täysin ongelmitta.

”En itse asiassa pystynyt laulamaan miltei lainkaan. Olin niin hermostunut ja kireä”, Robinson muistelee. ”En saanut mitään ulos.” Mies rikkoi huoneeseen laskeutuneen hiljaisuuden kysymällä, ”Olenko vielä hukannut kenenkään aikaa?”

Lopulta Angus Young, Chris Slade, Williams ja Stevie Young saapuivat paikalle.

Robinson sai kaikeksi onneksi äänensä takaisin ennen h-hetkeä ja Hells Bells -vedon jälkeen mies kertoo Stevie Youngin kommentoineen, että ”Tuolta sen pitäisikin kuulostaa!” Robinson sanoo myös, että myöhemmin Angus veti hänet sivummalle ja totesi, että ”Sinulla on helkkarinmoinen ääni”.

Vaikka koelaulu sujuikin ilmeisen hyvin, pesti meni lopulta kuitenkin Guns N’ Roses -solisti Axl Roselle ja Robinson palasi kotiin yhtä, epäilemättä melkoisen huikaisevaa kokemusta rikkaampana.

Kuuntele miehen haastattelu alta.

Ohessa puolestaan herran laulunäytteitä: