Vuosikymmenten odotus palkittiin: Ringo Starr lyötiin ritariksi – ”Käytän mitaliani aamupalalla”

Ringo vastaanotti kunniamerkkinsä 21 vuotta Beatles-toverinsa Paul McCartneyn jälkeen.

Prinssi William myönsi Beatles-rumpali Ringo Starrille ritarin arvonimen Buckinghamin palatsissa järjestetyssä seremoniassa. Starr oli arvonimestä sekä siihen kuuluvasta kunniamerkistä ymmärrettävästi otettu.

– Se merkitsee itse asiassa todella paljon. Se merkitsee tunnustusta asioille, joita olemme tehneet – niin musiikissa kuin elämässä yleensä. Olin erittäin tyytyväinen ottaessani tämän vastaan, rumpalilegenda kertoi BBC:lle.

Ringo, ristimänimeltään Richard Starkey, vertasi ritariksi lyömistä ensimmäiseen listaykköshittiinsä. Kysyettäessä tulisiko häntä kutsua Sir Ringoksi muusikko ei osannut vielä sanoa. BBC:n mukaan nähtäväksi jää myös missä tilanteissa Starr aikoo käyttää saamaansa kunniamitalia.

– En tiedä vielä. Se on uusi ja en tiedä miten käyttää sitä oikein. Aion käyttää sitä aamupalalla, Ringo vitsaili haastattelussa.

The Beatles sai ensimmäisen kunnianosoituksensa kuningaskunnalta 53 vuotta sitten, kun yhtyeen jäsenille myönnettiin brittiläisen imperiumin ritarikunnan jäsenten arvonimet ja mitalit. Ringoa kertoi harmitelleensa, etteivät muut Fab Fourin jäsenet päässeet seuraamaan hänen lyömistään ritariksi.

Beatles onnistui aiheuttamaan kohua, kun bändin jäsenet vierailivat ensimmäistä kertaa Buckinghamin palatsissa juuri vastaanottaessaan ritarikunnan mitalit. Rock’n’roll ei ollut vielä koko kansan suosiossa ja monet aiemmin jäsenyyden saaneet palauttivat mitalinsa vastalauseena nuorisomusiikin edustajien jäsenyydelle.

John Lennon väitti bändin jäsenten olleen tuolla vierailulla niin hermostuneita kuningattaren tapaamisesta, että nelikko hiipi huomaamattomasti tupakalle yhteen palatsin kylpyhuoneista. Ringo kuitenkin ampui bändikaverinsa väitteeltä siivet.

– Kuka niin sanoi? Minä en aio pitää sitä huhua liikkeellä, Starr kommentoi väitettä.

Ringo Starrin kuuluisa ritarikunnan mitalin on nähtävissä rumpalin takin rintamuksessa Beatlesin Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band -levyn legendaarisessa kansikuvassa.