Waltteri Väyrynen joutui kovan paikan eteen, kun Opeth soitti ensi kertaa livenä vanhan 20-minuuttisen eepoksensa

11.11.2022 09:14

Taas saa olla ylpeä suomalaisten muusikoiden taidoista. Waltteri Väyrynen pestattiin hiljattain Opethin vakituiseksi rumpaliksi, ja Mikael Åkerfeldt ilakoi jo ensi kertaa aiheesta tiedottaessaan, miten vaikuttunut hän oli siitä, kun Väyryseltä irtosivat kaikenlaiset Opethin biisit tuosta noin vain. Metal Injection uutisoi nyt keikasta, jolla Väyrysen kyvyt joutuivat tosissaan koetukselle, kun yhtye esitti varsin harvinaisen ohjelmanumeron.

Opeth nimittäin esitti Kööpenhaminassa konsertin, jonka settilistaan fanit saivat vaikuttaa. Ja kuinka ollakaan, fanikunta toivoi orkesterilta harvemmin livenä kuultua tuotantoa – kuten Morningrise-albumilla (1996) julkaistun Black Rose Immortalin, jota ei ole soitettu yleisön edessä vielä koskaan. Syy biisin hyljeksimiseen liittyy varmaan siihen, että sen levytetty versio kestää vähän yli 20 minuuttia. Kunnon eepos, siis!

Vaan kuinka ollakaan, hienostihan se uudelta rumpalilta sujuu. Katso yleisöstä käsin taltioitu keikkavideo tapahtumasta alempaa. Suomen-keikkaa odotellessa!

Lisää luettavaa