Yllättävä riita roihahti – Talking Heads -muusikko lähettää tylyjä terveisiä Bob Dylanille: ”Ime munaa”

17.11.2022 08:39

Bob Dylan on musiikki-ikoni vailla vertaa, mutta ikonitkin joutuvat välillä tilille sanomisistaan ja sanomatta jättämisistään. Rolling Stone uutisoi jokseenkin yllättävästä sanailusta kahden ansioituneen muusikon välillä, kun Talking Headsin rumpali Chris Frantz tykittää ihan selkeää haistattelua Dylanin suuntaan julkisessa Facebook-viestissä.

Frantz hermostui Dylanin tuoreen kirjan sisällöstä. Dylan julkaisi marraskuun alussa The Philosophy of Modern Song -nimisen kirjan, jossa lauluntekijä käy läpi kymmeniä tärkeäksi katsomiaan kappaleita ja analysoi niiden sisältöä. Frantz kiinnitti huomiota siihen, miten Dylan kehuu kirjassa Elvis Costello and the Attractionsia kilpailijoitaan huomattavasti tasokkaammaksi yhtyeeksi. Talking Heads ja Costello operoivat samoihin aikoihin samalla pelikentällä, ja Frantz kokee kommentin vähättelynä.

”Rakastan Bob Dylanin uutta kirjaa, mutta minua ärsyttää se, miten tekijä kirjoittaa, että ’Elvis Costello and the Attractions olivat valovuosia parempi bändi kuin ketkään aikalaisensa”. Kaikella kunnioituksella Attractionsia ja erityisesti rumpali Pete Thomasia kohtaan, haluaisin sanoa Bobille jotain mitä hän sanoi kerran kaverilleni: ’Ime munaa'”, Frantz kirjoittaa. Lue miehen alkuperäinen päivitys alempaa.

Frantz viittaa Rolling Stonen mukaan johonkuhun ystäväänsä, joka meni Dylanin keikalle 1980-luvulla, näki laulajan myöhemmin parkkipaikalla ja riensi tämän luokse kehumaan tätä. Palkkioksi innokkuudesta Dylan sitten tokaisi fanille tuon saman suorasukaisen lauseen.

New Yorker puolestaan nostaa esille toisen huomionarvoisen seikan Dylanin kirjasta. Kun analysoitavana on 66 kappaletta, on hivenen erikoista, että joukkoon on mahtunut vain muutamia naisten kirjoittamia tai esittämiä biisejä. Mikähän lie siihen syynä sitten.

Lisää luettavaa