Yngwie Malmsteen ei kaipaa tuottajia, ulkopuolisia kirjoittajia, eikä nykyisin laulajiakaan – ”On helpompaa tehdä asiat itse”

15.10.2023 15:14

Legendaarinen Yngwie Malmsteen on viime vuosina omaksunut kitarasankaroinnin lisäksi myös laulajan roolin. Virtuoosi selittää Classic Rockin haastattelussa, ettei apuvoimille ole yksinkertaisesti tarvetta ja loppujen lopuksi taiteilija ehti käyttää ulkopuolisia laulajia vain lyhyen hetken urallaan.

”Minun täytyy selittää yksi asia”, Yngwie sanoo. ”Työskentelytapani poikkeaa kaikista muista. Saatan herätä keskellä yötä ja kuulla kokonaisen kappaleen päässäni — tuotanto mukaan luettuna. Siksi en tarvitse tuottajia, ulkopuolisia kirjoittajia enkä enää laulajiakaan.”

”Kun vielä käytin laulajia, kirjoitin melodiat kuten kuulin ne päässäni ja opetin ne Graham Bonnetille tai kelle nyt milloinkin”, Ynkkä jatkaa. ”Ennen kuin tulin Yhdysvaltoihin olin laulaja, kitaristi ja lauluntekijä, eikä minun tarvinnut kuin palkata basisti ja rumpali. Urani aikana oli vain lyhyt pätkä jolloin käytin muita laulajia. Se on vain helpompaa tehdä asiat itse.”

 

Lisää luettavaa