Yrittäjä haki tavaramerkkiä alusvaatebrändilleen – Hevijätti Iron Maiden puuttui peliin

Maiden Wear -nimeä ei katsota hyvällä yhtyeen leirissä.
9.5.2023 19:10

Complete Music Update -sivuston mukaan Los Angelesissa majaileva Min Yu Chen on yrittänyt hakea tavaramerkkiä Maiden Wear -alusvaatemallistolleen, johon kuuluu muun muassa korsetteja, rintaliivejä ja alushousuja. Heavy metal -yhtye Iron Maidenin edustajat ovat kuitenkin tulleet väliin ja yrittävät estää Cheniä vedoten siihen, että Maiden Wear muistuttaa nimenä liikaa Iron Maideniä, jonka oheistuoteperheeseen kuuluu myös vaatteita kuten t-paitoja, sukkia ja boksereita.

”Maiden Wearin nimen paino on sanalla Maiden, jonka vuoksi se on ulkoasultaan ja konnotaatioltaan erehdyttävän samanlainen Iron Maidenin tavaramerkin kanssa. Lisäksi Maiden Wearin tuotteet kuuluvat samaan kategoriaan, joihin Iron Maiden on hankkinut lailliset oikeudet”, todetaan bändin edustajien Yhdysvaltain patenttilautakunnalle jättämässä kanteessa.

”Näin ollen Maiden Wear -nimen käyttö yhdessä kyseisten tuotteiden kanssa voi harhauttaa tai aiheuttaa sekaannusta kuluttajissa. Tällainen sekaannus voi tehdä haittaa [bändille] ja vahingoittaa sen mainetta yleisön silmissä.”

Tapauksesta on uutisoinut myös Consequence of Sound.

Lisää luettavaa