ZZ Top -basisti muistelee, miten vakuutti ohjaajan ottamaan bändin mukaan tieteiselokuvaklassikkoon – ”Me kuulumme tähän leffaan!”

https://www.youtube.com/watch?v=_CkvAbff1Ok

Dusty Hill kertoo myös aiheuttaneensa hieman päänvaivaa kuvauksissa.

Paluu tulevaisuuteen -leffatrilogia lienee suurimmalle osasta lukijoistamme varmasti hyvinkin tuttu. Kyseessähän on siis Robert Zemeckisin ohjaama ja Michael J. Foxin ja Christopher Lloydin tähdittämä tieteiselokuvien sarja, jossa Marty McFly ja tieteilijä Emmett ”Doc” Brown matkustavat DeLorean-autosta muokatulla aikakoneella niin menneisyyteen kuin tulevaisuuteen. Sarjan kolmannessa osassa kaksikko matkaa aina vuoteen 1885 saakka ja pähkäilee, miten päästä villistä lännestä takaisin nykyhetkeen.

Elokuvassa on kohtaus, jossa kyläläiset pitävät tanssiaiset ja tanssiorkesterin jäseninä nähdään tuttu boogie rock -trio ZZ Top. Basisti Dusty Hill muistelee bändin päätymistä valkokankaalle Ultimate Classic Rockin haastattelussa ja kertoo, ettei yhtyeen ollut alun perin tarkoitus olla mukana elokuvassa muuten kuin soundtrackilla, mutta Hill sai keploteltua kolmikon myös kameroiden eteen.

”Jostain syystä meitä pyydettiin tekemään Doubleback-kappale leffaa varten. Pistäydyimme eräänä iltana kuvauksissa – en muista tarkalleen missä se oli, mutta jossain päin Kaliforniaa. He olivat hitto vie rakentaneet kokonaisen kaupungin sinne, mikä oli aika siistiä. He kuvasivat koko yön ja me saavuimme settiin joskus puolen yön tienoilla, jolloin he kuvasivat tätä kyseistä kohtausta. Ruokatauolla pidin huolta, että istuin ohjaaja Robert Zemeckisiä vastapäätä ja jankutin hänelle: ”Tiedätkös, näyttää siltä, että me kuulumme tähän leffaan! Eihän teidän tarvitse edes meikata meitä tai mitään'”, Hill muistelee.

”Heillä oli jo orkesteri, joten he vain ottivat meidät siihen lisäksi. Oli hauska saada Frankin (Beard, rumpali) rumpu pyörimään kuin meidän kitaramme Legs-videollamme. Minulla on muuten Paluu tulevaisuuteen -flipperi, jossa soi meidän biisimme. Se oli hauskaa. Rakastan elokuvia ja minua kiinnostaa nähdä, miten niitä tehdään.”

Hill muistaa kuvauksista myös tapauksen, joka meinasi aiheuttaa leffan tekijöille harmaita hiuksia. Elokuvassa on kohtaus, jossa kaikki tansseihin osallistuvat luovuttavat aseensa pois, mutta Hill halusi pitää omansa ihan vain huvittaakseen itseään luppoaikana.

”Vakuutin, että laitan sen pois kun kamerat käyvät. Kuvauksissa on paljon odottelua ja istuskelua, joten otin aseen ja pyörittelin ja pelleilin sen kanssa odotellessa. No, sitten Frank tietty halusi myös aseen. Yhtäkkiä ympärillä oli 10 tai 12 tyyppiä aseiden kanssa ja tuottajat ja ohjaaja havahtuivat, että hetkinen nyt, joku kuitenkin unohtaa aseensa esille ja pilaa koko leffan jatkuvuuden!” Hill nauraa.