Artisti: Alanis Morissette

Yliannostus ysäriä: Alanis Morissetten ja Alice in Chainsin hitit yhdistyvät yllättävän hyvin mashupiksi

Alanis Morissetten You Oughta Know ja Alice in Chainsin Would? olivat molemmat tahoillaan melkoisia sukupolvikokemuksia 1990-luvulla nuoruuttaan eläneille. Would? oli käynnistämässä grunge-hyökyaaltoa vuonna 1992, ja You Oughta Know antoi äänen vihaisille nuorille naisille kolme vuotta myöhemmin. Vaan mitä tapahtuu, kun nämä kaksi erityylistä biisiä yhdistetään?

Ironic 20 vuotta myöhemmin – Alanis Morissette päivitti hittinsä sanoitukset 2010-luvulle

Oletkos tällaista huomannut? Alanis Morissette vieraili vuonna 2015 talk show -isäntä James Cordenin vieraana ja esitti studioisännän kanssa uudenlaisen version Ironic-ysärihitistään. Biisin sanoitukset oli vaihdettu nykypäivään sopiviksi, ja tällä kertaa Morissette lauloi sujuvasti Facebookista, Tinderistä, Netflixistä ja Amazonista. Morissette kommentoi ilahduttavasti sitäkin, miten Ironicin ironia-käsite on tunnetusti päin honkia. Kuuntele yläpuolelta!

Yksi 90-luvun myydyimmistä albumeista siirtyy musikaalilavoille – Käsikirjoittajaksi pestattu Juno-elokuvan kynäillyt Diablo Cody

Kanadalaisen Alanis Morissetten kolmas pitkäsoitto Jagged Little Pill julkaistiin kesällä 1995 ja nosti laulajan kertaheitolla huippusuosioon. Levystä tuli yksi 90-luvun myydyimmistä ja sitä on tähän päivään mennessä myyty arviolta yli 33 miljoonaa kopiota, siis enemmän kuin esimerkiksi Nirvanan Nevermindia (30 miljoonaa) tai Beatlesin Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Bandia (32 miljoonaa).

Paha sai palkkansa: Alanis Morissettelta miljoonia kavaltanut ex-manageri sai tuntuvan vankeustuomion

Rikos ei kannata, joutui Jonathan Todd Schwartz huomaamaan Yhdysvalloissa. Alanis Morissetten ja muiden artistien asioita hoitanut manageri tuomittiin Kaliforniassa kuuden vuoden vankeustuomioon sekä maksamaan Morissettelle takaisin noin 8,1 miljoonaa euroa. Asiasta kertoo uutistoimisto AP, Suomessa muun muassa Helsingin Sanomat.