Artisti: Joensuu 1685

Ennakkokuuntelu: Joensuu 1685 esittelee kauan odotetun kakkoslevynsä – tällainen on albumi nimeltä ÖB

Tässä se nyt on, kaikkien näiden vuosien jälkeen. Joensuu 1685 ehti aloittaa toisen albuminsa äänitykset vuonna 2010, mutta sitten yhtye jäi tauolle ja työ jäi kesken. Mikko Joensuu ehti tuon jälkeen aloittaa menestyksekkään soolouran, ja orkesterin muut jäsenet tekivät musiikkia esimerkiksi Siinaissa. Nyt kaikki kolme Joensuuta ovat kuitenkin palanneet uudelleen vanhan yhtyeensä pariin.

Ennakkokuuntelu: Joensuu 1685 tekee komean paluun – tarkasta kulttiyhtyeen uusi, uljas single

Joensuu 1685 vahvistimet savuten taistelutantereelle. Mikko, Markus ja Risto Joensuun muodostama bändi oli 2000-luvun alun puhutuimpia kotimaisia tulokkaita, mutta orkesterin jäsenet hajaantuivat kukin taholleen vuonna 2008 julkaistun esikoslevyn jälkimainingeissa. Mikko Joensuu ryhtyi menestyksekkäälle soolouralle, ja Markus ja Risto Joensuu jatkoivat musiikin tekemistä Siinai-yhtyeessä. Nyt kolmikko on kuitenkin palannut yhteen viimeistelemään projektin, joka jäi kymmenisen vuotta sitten kesken.

Joensuu 1685 tulee taas! Vuosikymmenen levytystauko päättyy uudella, uljaalla singlellä

Tätä on varmasti moni suomalaisen indierockin ystävä odottanut. Joensuu 1685 julkaisi debyyttilevynsä vuonna 2008, ja se olikin niin asiallinen albumi, että yhtyeelle povattiin Suomen bändikartalla ruusuista tulevaisuutta. Niin ei kuitenkaan aivan käynyt, vaan Mikko Joensuu suuntasi pian soolouralle ja Markus sekä Risto Joensuu alkoivat puolestaan operoida Siinai-yhtyeessä. Nyt kolme Joensuuta ovat kuitenkin palanneet yhteen, ja uusi Hey My Friend (We’re Here Again) -single saa ensisoittonsa Soundin verkkosivuilla. Kuuntele yläpuolelta!

Flow-raportti 1/3: Koskettavaa haavoittuneisuutta, spirituaalista energiaa sekä karmeaa epäonnistumista

Olemme vihdoin toipuneet Flow’n tarjoamista kokonaisvaltaisista elämyksistä, joten on aika alkaa summata upeasti onnistuneen festivaalin satoa. Ensimmäiseksi tutkaillaan perjantain tarjontaa, jota kirjasivat Mirko Siikaluoma, Jussi Niemi ja Hannu Linkola.

Vuosikymmenen odotus on ohi – Jumittavan melurockin mestari Joensuu 1685 ilmoitti paluustaan

Kymmenen vuotta sitten Joensuu 1685 soitti tulisia ja ihanan äänekkäitä keikkoja, sekä julkaisi erinomaisen pitkäsoiton. Sitten tuli hiljaista, ja kauan aikaa levy näytti jäävän yhtyeen ainoaksi. Viime vuosinahan Mikko Joensuu on tehnyt todella vakuuttavaa jälkeä soolourallaan, ja trion muut Joensuut Markus (Mikon veli) ja Risto (ei sukua!) ovat musisoineet esimerkiksi Siinain riveissä.