Popedan hitti piti paikkansa kaikkien aikojen parhaana manserock-biisinä – Tamperelaisradion äänestyksen tulokset julki

Kesä on edelleen kuuma.
1.10.2020 13:04

Radio 957, joka on profiloitunut ”maailman tamperelaisimmaksi radiokanavaksi”, järjesti toistamiseen kuuntelijaäänestyksen, jossa haettiin kaikkien aikojen parasta manserock-kappaletta. Aivan kuten viime vuoden vastaavassa äänestyksessä, tälläkin kertaa ykköseksi nostettiin Popedan Kuuma kesä.

Kärkisijat menivät odotetusti manserockin järkäleille, kuten Popeda, Juice Leskinen ja Eppu Normaali, mutta havaittavissa oli myös uuden sukupolven esiinmarssi: sadan parhaan joukkoon äänestettiin peräti 16 uutta kappaletta, kuten Holmalan ja Noora Louhimon duetto Rakkaus ei riitä sekä Charon-laulaja JP leppäluodon soolodebyytiltä löytyvä Kuoppa.

”Äänestys osoitti, että manserock elää ja voi hyvin. Eppuja, Juicea ja Popedaa ei kukaan voi lyödä laudalta, mutta sadan parhaan joukkoon kiilasi tänä vuonna poikkeuksellisen paljon uutta musiikkia. Esimerkiksi Uniklubi, Kormus, Holmala tai vaikkapa Doom Unit ovat julkaisseet kuluneen parin vuoden aikana hyviä biisejä. Se näkyi suoraan tuloksissa”, iloitsee ohjelmajohtaja Ari Ojala.

Radio 957 soittaa tänään (1.10.) Tampereen päivän kunniaksi äänestyksen top 50 -listan läpi kolmeen kertaan aamuseitsemän ja iltayhdeksän välillä. Päivää maustetaan myös muilla manserockin helmillä ja harvinaisuuksilla. Ojalan mukaan äänestyksestä aiotaan tehdä perinne.

”Lokakuun ensimmäinen päivä on Radio 957:ssa Manserockin päivä ja tulemme järjestämään äänestyksen vuosittain, jotta näemme, nousevatko tuoreemmat artistit ja yhtyeet haastamaan yhä kovemmin manserockin dinosauruksia.”

Alla tuoreen äänestyksen top 20:

1. Popeda: Kuuma kesä
2. Juice Leskinen: Musta aurinko nousee
3. Eppu Normaali: Vuonna ’85
4. Eppu Normaali: Murheellisten laulujen maa
5. Juice Leskinen: Viidestoista yö
6. Pate Mustajärvi: Ukkometso
7. Eppu Normaali: Tahroja paperilla
8. Juice Leskinen: Syksyn sävel
9. Eppu Normaali: Vihreän joen rannalla (kauan sitten)
10. Popeda: Tahdotko mut tosiaan
11. Popeda: Repe ja Lissu
12. Eppu Normaali: Kitara, taivas ja tähdet
13. Kaseva: Tyhjää
14. A. Aallon rytmiorkesteri: Saattue Murmanskiin
15. Eppu Normaali: Joka päivä ja joka ikinen yö
16. Juice Leskinen: Luonas kai olla saan
17. Negative: Moment of Our Love
18. Kormus: Tennarin tähti
19. Eppu Normaali: Pimeyden tango
20. Uniklubi: Rakkautta ja piikkilankaa

Lisää luettavaa