Aurinko, peltikatto, villapaita ja olkapää – Jukka Takalo teki voimalaulun ”kaikille heikeille ja heineille”

Kaisa Heikkinen

Jukka Takalo julkaisee 22.3. uuden Aurinko, peltikatto, villapaita ja olkapää -singlen. Soundin lukijat voivat kuitenkin perehtyä tuotokseen jo näin pari päivää etuajassa, joten laita alapuolelta kappale soimaan ja ota homma haltuun. Melkoista yhteislaulumeininkiä olisi tarjolla.

Uusi single on Takalon ja koomikko Matti Patrosen yhteinen sävellys ja sanoitus. ”Halusimme tehdä positiivisen voimalaulun kaikille heikeille ja heineille, niin miehille kuin naisille ikään ja suuntautumisvaihtoehtoon katsomatta. Asiat etenevät aivan yhtä hyvin hymyssä suin kuin hampaat irvessäkin, elleivät jopa paremmin”, tekijäkaksikko kuvailee julkaisua.

Aurinko, peltikatto, villapaita ja olkapää promoaa Takalon ja Patrosen meneillään olevaa 20 keikan Suomen-kiertuetta. Kuoliaaksinaurattaja ja Kuplettielvyttäjä –iltamissa yhdistellään rockkeikkaa stand up -huvitteluun.

”Kiertueella tarkoituksenamme on tuoda iltamaperinne 2000-luvulle Helismaan, Rautavaaran ja Pakarisen hengessä. Heidän jälkeensä tällaista ei ole tehty eikä nähty. Eli 2000-luvulla uudenlainen konsepti”, Takalo kuvailee rundia.

Katso kiertueen keikka-aikataulu täältä. Ja se single menee siis näin: