Ennakkokuuntelu: Kürøishi raivoaa yhä syvemmällä metallisen punkin ja hc:n maailmssa

Oululainen Kürøishi julkaisee Sound The Alarm -kakkosalbumin perjantaina 20. syyskuuta ja lähtee saman tien kiertueelle. Raivokkaan pitkäsoiton pariin pääsee jo ennakkoon tuossa alapuolella, mutta katsastetaanpa ensiksi orkesterin kommentit niin levyn kuin muidenkin päivänpolttavien asioiden suhteen:

– Uudella albumilla kuullaan Poverty.Ignorance.Greed.Slavery -ensilevyltä tuttua metallista d-beat hardcorea Tragedyn ja ruotsalaisten alan bändien hengessä, mutta otimme tällä kertaa aikaisempaa enemmän vaikutteita myös japanilaisesta hardcoresta. Sound The Alarm onkin edeltäjäänsä verrattuna punkimpi ja hardcorempi kokonaisuus. Mukana on entistä enemmän eeppisiä kitaramelodioita ja röyhkeitä sooloja. Asia, josta olemme erityisen innoissamme on se, että saimme levylle vieraileviksi vokalisteiksi muutamia hyviä kavereitamme yhtyeistä, kuten Rotten Sound, Vivisektio, NoLA, Think Again / Systematic Death, No Excuse ja 偏執症者(Paranoid), kertoo kitaristi Ilari Kinnunen.

Sound The Alarmin tekeminen ei ollut ihan helppoa. Alunperin levy piti äänittää ja julkaista jo vuoden 2018 alkupuoliskolla, mutta emme kuitenkaan olleet täysin tyytyväisiä sen aikaiseen biisimateriaaliin. Studioaikakin oli jo varattu, mutta vihellettiin peli poikki ja painuttiin takaisin treenikämpälle. Osa silloisista biiseistä kuitenkin äänitettiin Japanin-kiertueelle (huhti/toukokuu 2018) julkaistun Slukad Af Slutet -ep:n bonusraidoiksi. Sound The Alarmin aloitusbiisi Black Lung on esimerkiksi yksi näistä vanhemmista kappaleista, joka valikoitui mukaan myös uudelle levylle, toki päivitettynä versiona.

Laulaja Kai Jaakkola jatkaa:

– Nauhoitukset meni aika smoothisti, mutta olihan siellä vastoinkäymisiäkin, esimerkiksi reippaita sähkökatkoksia. Kerran autot jäivät pohjasta kiinni studion pihatielle, koska auraajalla oli loppunut löpö kesken auraamisen… Mutta nämä ovat niitä riskejä, kun lähdet maalle nauhoittelemaan!

Japanista puheen ollen: Kürøishi soitti viime vuonna tapahtuneen Japanin-kiertueen NoLAn kanssa, ja nyt tokiolaiset ovat saapumassa Suomeen (ja Viroon) vastavierailulle. Rundi etenee seuraavasti:

21.09. Helsinki @ Ääniwalli (+ Olotila, Maailmanloppu, Korkkivika)
22.09. Tallin, Viro @ Ülase12
23.09. Tartu, Viro @ Kroksiklubi
24.09. Tampere @ Vastavirta Klubi (+ Riistetyt)
25.09. Lahti @ Torvi (+ Holy Life)
26.09. Kuopio @ Henry´s Pub (+ Disapprove)
27.09. Pietarsaari @ Black Sheep (+ Dispyt, Selkäsauna)
28.09. Oulu @ Tukikohta (+ Deathlag, The Howl)

Ja nyt uuden Kürøishi-albumin pariin: