Ennakkokuuntelu: Pelko-yhtyeen uudella singlellä kuuluu rakkaus Depeche Modeen ja New Orderiin

Mitä tehdä koronakaranteenissa, kun joutuu kököttämään neljän seinän sisällä päivät pitkät? Esimerkiksi elektronista popmusiikkia. Näin tuumasivat ainakin Pelko-yhtyeen Saara Kemppainen ja Niilo Tenkanen, jotka ovat aikaisemmin kunnostautuneet traumarockiksi kutsumansa musiikkityylin parissa. 4.12. tulee myyntiin kaksikon ensimmäinen elektropop-esitys Linnut, ja Soundista kappaleen voi tarkastaa jo näin ennakkoon. Kuuntele yläpuolelta!

“Kun pandemia oli keväällä huipussaan, minä ja Niilo sulkeuduimme kotiin niin kuin kaikki muutkin, ilman bändiä tai treenikämppää. Eräänä päivänä kotistudiosta alkoi kuulua jumputusta, ja Niilo kertoi alkaneensa tehdä elektropoppia. Halusimme tämän musiikin kautta vastustaa poikkeustilaa, kuluttaa aikaa ja luoda jotain valoisaa ja tanssittavaa”, Kemppainen kertoo tiedotteessa tyylinmuutoksen taustoista.

“Rakkaus elektropoppiin kuten Pet Shop Boysiin, New Orderiin ja Depeche Modeen oli meidän molempien musiikkimauissa käyttämätön voimavara. Vasta poikkeustila antoi tarpeeksi rohkeutta myös muokata lauluistamme jytääviä, vellovia ja ehdottoman elektronisia traumapop-versioita.”

Yhtyeen kolmas albumi Elektro julkaistaan keväällä – ”kunhan joskus saa taas järjestää keikkoja”, kuten muusikot itse asian ilmaisevat. Näistäkin asioista kerrotaan tarkemmin sitten aikanaan yhtyeen Facebook-sivulla.