Ennakkokuuntelu: Vitutuksen valtameri ja Maailman surullisin suomalainen – Sammal-yhtyeen kolmas levy kiehtoo jo kappalelistallaan

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Samu Närä

Turkulainen progerock-yhtye Sammal julkaisee kolmannen albuminsa 9. maaliskuuta, mutta Soundin lukijat pääsevät paneutumaan tuotokseen jo nyt. Alapuolella on Soundcloud-soitin, painapa siitä play päälle ja kuuntele, mihin suuntaan orkesteri uutuudellaan kulkee.

Uusiutumista on nimittäin haettu. Tiedote kertoo, ettei bändi yritäkään toisintaa edellistä levyään, vaan pienen sävellys- ja keikkatauon jälkeen suunnataan uusille aluevesille. ”Suuliekki sisältää aiempiin julkaisuihin verrattuna osasia jokaisen yhtyeen jäsenen henkilökohtaisesta musiikkimausta, kuitenkaan sotkematta Sammal-soundia ja yhtyeen loistavia biisejä. Albumin työstäminen oli pitkä prosessi, mutta kuten kaikessa, lopputulos ratkaisee ja bändi pitää uutukaista erittäin onnistuneena kokonaisuutena”, tiedotteessa kerrotaan.

Niin tai näin, ainakin sellaiset biisit kuin Vitutuksen valtameri ja Maailman surullisin suomalainen suorastaan kutsuvat tarkastamaan, mitä yhtye on tällä kertaa keksinyt. Viimeksi mainittu kaipaisi aisaparikseen kappaletta Maailman iloisin ruotsalainen, saataisiinkohan sellainen seuraavalle levylle?