Ennakkokuuntelu: Vuono maalaa musiikillisesti laajalla väriskaalalla koko galaksin leveydeltä, mutta jalat metsämaahan juurtuneina

Vuono
Tinja Juutilainen

Tamperelaiskokoonpano tekee popmusiikkia hieman nyrjähtäneellä ja poikkeavalla tavalla.

Vuono on viiden kokeneen muusikon – Pauliina Lindell, Petteri Rajanti, Toni Hietamäki, Jussi Lehtivuori ja Antero Huttunen – kokoonpano, joka julkaisee debyyttilevynsä White Dots perjantaina 8. helmikuuta Svart Recordsin kautta. Levyyn voi tutustua jo nyt Soundin ennakkokuuntelun tiimoilta.

Tamperelaisyhtye kuvailee maalaavansa musiikillisesti laajalla väriskaalalla koko galaksin leveydeltä, mutta toisaalta yhtyeen jalat ovat juurtuneet syvälle pehmeään ja sammaleiseen metsämaahan. Osittain jäsenistön erilaisista taustoista (mm. Oranssi Pazuzu, Motelli Skronkle) johtuen Vuono on ajautunut popin valtavirrasta vastavirtaan perinteisiä biisintekotapoja rikkomalla.

”Mielestäni nyt on aika unohtaa kolmeminuuttisten pop-biisien kaava. Ajat ovat muuttuneet ja biisien rajoittaminen tiettyyn pituuteen tai muotoon edustaa mennyttä aikaa. Kappaleemme kuvaavat kaikkien yhtyeen jäsenten musiikillisia intohimoja ja ambitioita. Musiikillinen ajatus määrittää keston, ja musiikillinen muotokieli muodostuu bändin jäsenten keskinäisestä vuorovaikutuksesta. Sovitamme jokaisen kappaleen sävellyksen ehdoilla genreistä ja pituuksista välittämättä”, biisintekijä-laulaja Lindell valottaa yhtyeen käsitystä sävellystyöstä.

Maanläheistä ja kosmista debyyttiä juhlistetaan perjantaina 8. helmikuuta Seinäjoen Rytmikorjaamolla, jolloin Vuono lämmittelee lauteet Eva & Manu -duolle.