Ensinäyttö: Saaret pohtii, minne olemme matkalla ja millaisia haamuja jätämme jälkeemme

https://youtu.be/e0yRr2aL8Mk

Päivän ensinäytössä saadaan nähtäville kotimaista indie-osaamista. Saaret-yhtye antoi Sands-biisinsä musiikkivideon Kastehelmi Korpijaakon ohjattavaksi, ja lopputulos saa nyt ensi-iltansa. Katso teos yläpuolelta.

Orkesterin tiedotteessa kerrotaan seikkaperäisesti videon konseptista. Mitä ilmeisimmin kuvaelman ideointiin on käytetty tuokio jos toinenkin.

”Mihin me olemme matkalla? Ja minkälaisia haamuja jätämme jälkeemme? Videossa seikkaillaan autioissa huoneissa, karttasovelluksissa ja arkistomateriaalissa. Videon protagonistin olomuoto jää arvoitukseksi, mutta videolla avautuvat näkymät kohdataan sen assosiatiivisen katseen kautta”, Saaret kirjoittaa.

”Videon katsojaolio on jollakin tapaa ulkopuolinen ja ehkä vähän avutonkin: se seuraa kun kuvat, tilat ja asiat virtaavat ohi. Toistuvat, kertaantuvat, muotoaan muuttavat sekvenssit: lintuparven liike, sadepisarat, aallot, puupinot, ilmaan räjäytetty sepeli, yhä uudelleen kävellyt reitit, linnun siiveniskut, pulssi, kaivokset, kuplat, ihmiskunnan jälkeensä jättämät jäljet, aurinko, joka aina nousee. Autiomaa.”

Stupido Records julkaisi Saarten The Sequence is Glorious -debyyttilevyn 15. marraskuuta. Albumin julkaisukeikka soitetaan tänään 5.12. Helsingin Semifinalissa.

Saaret-yhtyeen kokoonpanossa soittavat Petra Vehviläinen (laulu, koskettimet, syntetisaattorit ja viulu), Janne Friman (laulu ja kitara), Joonatan Kotila (basso, syntetisaattorit ja biitit) ja Alina Toivanen (rummut). Muusikot ovat tuttuja esimerkiksi Plutonion 74:stä, Minä ja Ville Ahosesta sekä Aino Vennan ja Risto Ylihärsilän yhtyeistä. Saaret pitää Facebookissa majaa täällä.