Ensinäyttö: Vertaistukea jouluahdistukseen – Verhot muistaa kaikkia, joille joulu ei ole pelkkää riemua

Joulukuu on koittanut, ja sen myötä voidaan jouluaikakin julistaa virallisesti alkaneeksi. Joulu voi kuitenkin olla myös surullinen tai ahdistavakin juhla, ja Verhot-yhtye muistaa kaikkia näin tuntevia vahvasti synapop-vetoisella singlellä nimeltä Luistinradan laidalla. Soundi tuo nyt ensi-iltaan kappaleeseen tehdyn musiikkivideon, joten tarkasta Lasse Turusen animoima teos ylempää!

”Luultavasti jokainen, joka on joskus tuntenut kaipausta jouluyönä, pystyy samaistumaan tähän biisiin. Uskoakseni kappaleella voisi myös tuoda jonkinlaista helpotusta tai vertaistukea syvää jouluahdistusta poteville. Jouludepression kokemusasiantuntijana voin kertoa, että synkeän kauniita joululauluja ei ole koskaan liikaa”, laulaja Mikko Pietilä toteaa tiedotteessa.

Yhtye lisää sähköpostitse halunneensa julkaista jo pidemmän aikaa animaatiovideon. Jouluaika tuntui sopivalta hetkeltä ryhtyä tuumasta toimeen.

”Videossa kiteytyykin yksinäisen joulun haikeus kiedottuna kauniiseen melodiaan ja katkeransuloiseen tekstiin. Animoidut ja viattomuutta henkivät hahmot lumienkeleineen maalaavat urbaanin yksinäisyyden värittämän tarinan jouluyöstä muistojen raunioilla”, yhtye kirjoittaa.

Verhot pitää majaa Facebookissa täällä, ja bändi kotisivut puolestaan löytyvät täältä.