Kun levyjen kansikuvat menevät liian pitkälle – tunnistatko nämä kymmenen sensuurin kynsiin joutunutta rockalbumia?

Ennen muinoin bändeillä oli helpompaa. Jos nykyään artistit voivat laittaa julkaisujensa kansikuviin melkein mitä mieleen juolahtaa ilman, että kukaan kohottaa edes kulmakarvojaan, ennen housujen sepaluksesta esiin työnnetty sormi saattoi olla niin raju ele, että kuvaa piti siistiä. Ja kun kohut tunnetusti edistävät myyntiä, oli kaikenlaisia julkisuustempauksia nykyistä helpompi järjestää.

Toisaalta kyllä yhtyeet ovat keksineet ennen vanhaan melko älyttömiäkin ideoita. Yläosattomissa poseeraavia esipuberteetti-ikäisiä tyttöjä, inhottavia raiskauskuvaelmia ja takamukseen tunkevia poranteriä – siinä on parissakin levy-yhtiön palaverissa saatu raapia päätä, kun artisti on esitellyt, mikä kuva hänen mielestään pukisi uutta levyä parhaiten.

Kokeile siis, tunnistatko alapuolella olevan kyselyn kymmenen albumia, joiden alkuperäiset kansikuvat joutuivat aikanaan sensuurin kohteeksi. Kuvia on luonnollisesti rajattu niin, ettei niiden tunnistaminen olisi liian helppoa. Melkoista menoa löytyy jo 1960-luvulta, hyvä!