”Tänään tapaan miehen, joka pitää minusta niin, että haluaisi syödä minut” – tunnistatko Rammsteinin sanoitukset suomennettuina?

Tänään vahvistui tieto, että iso paha Rammstein esiintyy ensi kesänä Suomessa. Saksan ylpeys konsertoi Vantaan Vehkalassa järjestettävässä Rockfest-tapahtumassa 9. kesäkuuta. Samoilla apajilla esiintyvät ensitietojen mukaan myös Stam1na, Turmion Kätilöt ja Pain.

Rammsteinin tavaramerkkinä on tunnetusti saksan kieli, jota bändi hyödyntää taitavasti kulmikkaan teollisuusmetallin erikoisefektinä. Kielivalinnan pahana puolena on, etteivät kuulijat monesti ymmärrä lainkaan, mitä kaikkea laulaja Till Lindemann suustaan päästää. Englanti sujuu suurelta yleisöltä kuin vettä vain, saksa on useimmille vieraampi kieli.

Nyt voit testata, kuinka hyvin sinulla on Rammsteinin kappaleiden lyyrinen ulottuvuus hallussa. Testaa alla olevan kyselyn avulla, osaatko yhdistää suomennetut tekstit oikeaan biisiin. Huomio: suomennokset ovat täydellisen epävirallisia ja luovuutta käyttäen tehtyjä, joten tulkintaeroja saattaa ilmetä! Onnea matkaan!