Nuoret ja raikkaat: Nuke Mutants

Sumuisesta yöstä elämää suurempaan wah-wah-sooloon.

Nuke Mutants

Nuoria, raikkaita ja rakastuttavia. Sellaisia artisteja ja yhtyeitä maassamme on monia, etkä ehkä ole koskaan kuullutkaan heistä. Vielä.

”Fast, raw and filthy loud since 2014!”

”Onnekkaat ovat selvinneet keikoistamme pelkillä mustelmilla.”

Tähän malliin luonnehtii itseään helsinkiläinen viiden hengen psychobilly rock -yhtye Nuke Mutants.

– Pari viime vuotta ollaan kierretty Suomea kaikenlaisissa tapahtumissa, kapakoissa ja festareilla. Onnekkaat ovat selvinneet keikoistamme pelkillä mustelmilla. Toistaiseksi suurin virstanpylväämme on viime vuoden Nummirock, jonne päästiin soittamaan. Sen jälkeen ollaan ehditty tehdä pari demoa ja yksi ep, muun muassa Willy Spastic- ja Dr. Danger -nimisistä muusikoista koostuvan bändin leiristä kommentoidaan.

Mainittu Groove Punks -ep näki päivänvalon aivan vastikään, 14.4. Tänään mutantit edustavat Nuorissa ja raikkaissa lätyltä löytyvällä Give Me The Groove -kipaleella, jokahan on saanut tuekseen myös varsin meneväisluontoisen musiikkivideon.

– Give Me The Groove rakentuu nopean ja räkäisen rock’n’roll-tilutteluriffin ympärille ja kertoo eräästä pitkästä ja sumuisesta yöstä Helsinginkadulla. Biisi päättyy elämää suurempaan wah-wah-sooloon. Videon materiaali on kuvattu alkuvuoden Helsingin-keikoiltamme tarkoituksena valottaa livemeininkiämme siitä tietämättömille. Pätkän kuvasi ystävämme Heikki Herlin.

Nuoret ja raikkaat – Nuke Mutants: Give Me The Groove (ohj. Heikki Herlin)

Miten tästä eteenpäin?

Kesällä jatketaan keikkailua esimerkiksi kesäkuun Club Sin -tapahtumassa Tampereella, ja elokuussa ensimmäisellä ulkomaan-visiitillä Tukholmassa. Tulevaisuudesta puhuttaessa: lähestymme kaikki huolestuttavasti 27 vuoden ikää, joten nähtäväksi jää, millainen on maanantain sää. Seuraavan kerran soitetaan livenä kotoisessa Sture 21:ssä 24.5.

Nuke Mutants on:

Willy Spastic (laulu)
Johnny Nuke’em (kitara)
Dr. Danger (kitara)
Jesse K (kontrabasso)
ja Verbal Abuse (rummut)

Pumpun Bandcamp-sivulle pääset tästä. Tuoreen Groove Punks -ep:n voit ottaa haltuusi myös suoraan ohesta.

Jokaiseen Nuoret ja raikkaat -sarjassa esiteltyyn artistiin ja yhtyeeseen voit tutustua täällä.

Jos tiedät, kuka artisti tai mikä bändi olisi sekä nuori että sopivalla tavalla raikas, vinkkaa ihmeessä asiasta meille:

Oops! We could not locate your form.

Ja muista kuunella sekä seurailla vuoden 2017 Nuoret ja raikkaat -soittariamme: