Biitti, joka saa kaksivuotiaankin innostumaan – Perjantaibiisinä Olavi Uusivirta: Tanssit vaikka et osaa

Jytisee ja tutisee.

Hän on myös vuoden 2016 ensimmäisen Soundin kansikuvapoika.

Soundi.fi:n Perjantaibiisi-sarjassa nostetaan kerran viikossa esiin yksi ajankohtainen kotimainen kappale. Tänään otetaan muuvit haltuun Olavi Uusivirran uudenkarhean Tanssit vaikka et osaa -singlen voimin.

Kuten eilen tiedotimme, Olavi Uusivirta yhtyeineen julkaisee helmikuun 12. päivä uuden, Olaviksi ristityn albumin. Pidemmittä puheitta annetaan Olavin itsensä esitellä sen ensimmäinen näyte:

Tanssit vaikka et osaa taisi lopulta olla levyn haastavin kappale. Eka demo syntyi reilussa vartissa, mutta biisin valmistumiseen meni lähes puoli vuotta. Heti alussa oli jo vahva fiilis, että tässä on imua ja svengiä enää pitäisi saada siitä kaikki piilevät tehot irti. Biisistä tehtiin Timon studiolla pitkälti toistakymmentä versiota eri tempoilla, grooveilla ja teksteillä. Palaset alkoivat hiljalleen loksahdella paikoilleen, ja lopulta päätimme vielä lähettää failit tappavien tanssibiittien suurvisiirin MGI:n käsittelyyn. Homma toimi. Biitti jytisi ja puntti tutisi. Halusimme tehdä biisin, joka saa kaksivuotiaan tanssimaan. Se on se armottomin mittari. Satunnaisotannan perusteella olemme onnistuneet tavoitteessamme.

Julkaisit viime vuonna myös aiemmille levyillesi sisältymättömät Hän laulaa kuin kuolisi huomenna– ja Rakastajat-kappaleet, mitä tästä pitäisi päätellä?

– Kumpikaan viime vuoden sinkuista ei lopulta päätynyt uudellekaan albumille.

Perjantaibiisi Olavi Uusivirta: Tanssit vaikka et osaa

Sekä muut ajankohtaiset herkut: