Ylisukupolvisia traumoja – Ensinäytössä Vuorten Sotaunia-video

Ensinäytössä animaatiovideo Vuoret-yhtyeen Sotaunia-kappaleeseen.

Hurmioituneen vastaanoton kitaraindien ystäviltä ja kriitikoilta Portti-debyytillään (2018) saanut Vuoret katkaisee tänään hiljaiselon uudella singlellä – tai oikeastaan tuplasinglen A-puolella. Uljaan kaunis ja puhutteleva Sotaunia kannattaa ottaa haltuun yläpuolella ensinäyttönsä saavan, Taija Goldblattin tekemän animaatiovideon kautta (jos video ei näy, klikkaa tästä). Sotaunia-kappaleen laulaa yhtyeessä normaalisti isoimman lauluvastuun ottavan Teemu Innon sijaan yhtyeen ”vakituinen ulkojäsen” Minna Sihvonen. Sotaunia-kappaleen on tehnyt kitaristi Sami Nissinen, joka tämän myötä jättää hyvästit Vuorille.

Jo viikon päästä 4.9. on luvassa tuplasinglen toinen puolisko, äänekkäämpi ja menevämpi Muutoksia. Kappaleet julkaistaan myöhemmin myös vinyylisinglenä.

“Single on oma itsenäinen teoksensa, jonka kumpikin kappale on meille jotain uutta. Nämä ovat polkuja, jotka eivät ehkä johda mihinkään. Sotaunia soi lempeämmin kuin mikään aiemmin nauhoittamamme, Muutoksia on puolestaan Vuorten näkemys apokalyptisesta, esiteollisesta ja mahdollisesti jopa tanssittavasta kitararockista vuonna 2020”, toista pitkäsoittoaan valmisteleva yhtye kertoo.

”Ylisukupolviset traumat ja järkyttävällä nopeudella tapahtuva maailman mullistuminen ovat singlen teema. Emme ole vannomassa ettemme tekisi joskus taas rakkauslauluja, mutta tällä hetkellä muut asiat tuntuvat tärkeämmiltä.”

Vuoret. Kuva: Riikka Vaahtera