Powermetalia, tukkaheviä ja kylmiä suihkuja – Kuvareportaasi: South Park Tampere, päivä 2

17.6.2016 18:31

Esittelimmekin jo Tampereen Eteläpuistossa 10.-11. kesäkuuta vietetyn metalliväen South Park -festivaalin ensimmäistä päivää kuvina. Nyt on vuorossa toisen päivän kuvakimaraa.

Lauantai festaroitiin perjantain tavoin vaihtelevassa säässä ja ajoittain yleisöä virkistettiin kylmillä vesikuuroilla auringonpaisteen lomassa. Illan hämärtyessä ei pärjännyt ilman lämmikettä, oli se sitten vaatteen tai alkoholijuoman muodossa. Molempia vaihtoehtoja nähtiin. Tyypillisen suomalaiskesän ilmastoa lukuun ottamatta festari sujui hyvin ja kansa oli juhlatuulella.

Päivän musiikkitarjonnassa oli jälleen hyvin edustettu kasaritukkahevi Shiraz Lanen ja Reckless Loven muodossa. Isolle yleisölle tuntemattomampaa laitaa edustivat Egokills, Blind Channel sekä bändikisan kautta telttalavalle tiensä raivannut I/O, joista viimeisen progemetalli vaikutti ainakin allekirjoittaneen.

Sakara Records oli myös hyvin edustettuna ja päälavalla huhkivat päivän mittaan Thunderstone sekä Mokoma. Lisäksi Diablo paiskoi menemään telttalavalla vielä ennen illan pääaktia. Tunku teltassa oli melkoinen.

Päälavan ulkomaalaisvahistuksina pyörähtivät erittäin viihdyttävän keikan heittänyt saksalainen powermetalyhtye Powerwolf (joka muuten tulee syksyllä jälleen Suomeen) sekä pitkän linjan ruotsalainen melodeathyhtye Soilwork. Festivaalin paketoi brittiläinen Bullet For My Valentine, joka ei kerännyt aivan yhtä isoa yleisömassaa kuin Slayer edeltävänä iltana, mutta eturivin fanit ottivat bändin sitäkin innokkaammin vastaan. Ja olihan BFMV perusvarmasti esiintynyttä Slayeria kuitenkin astetta viihdyttävämpää katsottavaa.

EGOKILLS

I/O

THUNDERSTONE

BLIND CHANNEL

MOKOMA

SHIRAZ LANE

POWERWOLF

RECKLESS LOVE

SOILWORK

DIABLO

BULLET FOR MY VALENTINE

Teksti ja kuvat: Vesa Siltanen

Lisää luettavaa