AC/DC: Plug Me In – dvd

AC/DC
Plug Me In - dvd
Sony BMG

Toimittaja tenttaa Angus Youngilta ennen vuoden 1984 Monsters Of Rockia, onko keikalla kilpailuasetelmaa Van Halenin ja AC/DC:n välillä. ”Ei oikeastaan”, tuumii Angus, ”hehän ovat pop-bändi, luulisin, kun me taas soitamme rock ’n’ rollia.” AC/DC:llä on taito kiteyttää olemuksensa parin sanan vitsiin. Samanlaista ilottelua ja olennaisen tiivistämistä porukka on aina harrastanut varsinaisella työpaikallaankin ja Plug Me In on totaalista työväen juhlaa.

Dvd-tupla on jaettu Bon Scott -levylle ja Brian Johnson -levylle samoin kuin Family Jewels (2005), joka oli kronologinen videokokoelma. Plug Me In keskittyy televisiolle livenä nauhoitettuihin pätkiin ja konserttitaltiointeihin. Osaa näistä väläyksistä ei ole näytetty edes ohjelmissa, joita varten ne tehtiin ja kokonaisuutenakin ollaan harvinaisuuksien äärellä.

Helmikuussa 1981 Tokiossa kuvattu näyte todistaa, millainen sähikäinen Johnson oli bändiin loikatessaan. Mies hyppii, tanssii ja rähisee, eikä suuriin saappaisiin asettuminen näytä pelottavan yhtään. Tällaiset kuvat, kuten myös Bon Scottin ilmiömäinen kyky ottaa katsojat hyppysiinsä niin tv-studiosta kuin sohvalta muutamalla pyörähdyksellä ja silmäniskulla, tuovat tunteen aarrearkusta, jota kerrankin pääsee hypistelemään.

Kun huimaa materiaalia löytyy yhtäkkiä viiden tunnin verran, niin mitähän on vielä tulossa?