Aili Ikosen uusi albumi on tekijänsä näköinen omakuva – Piirrä minut sisältää kaihoisaa suomijazzia

Jazzin ystävät – jos ette ole jo kirjoittaneet Aili Ikosen nimeä ylös, kynä käteen ja tehkää se nyt. Laulajattaren omasta kynästä on nimittäin syntynyt uusi albumi Piirrä minut.

Aili Ikonen
Piirrä minut
Groovy

Ikosen taideteos on monipuolisempi kokonaisuus kuin moni hänen aiempi jazzalbuminsa. Siitä kertoo esimerkiksi Että näkisin sinut taas. Kultakurkku tulkitsee aloituskappaleen kauniisti. Ikosen lisäksi vähintään yhtä suuren kiitoksen ansaitsee hänen viisihenkinen yhtyeensä ja tällä levyllä kuuluva jousikvartetti, jonka artisti kertoo halunneensa albumilleen jo kauan.

Tuttua ja turvallisinta Ikosta tarjoavat Nuori vapaa nainen ja Tää ei voi odottaa, joissa ei ole mitään vikaa mutta ei siis oikein mitään uuttakaan. Syli-balladissa on samanlainen tunnelma kuin joissakin vanhoissa arvokkaissa kansanlauluissa, lienevätkö syynä sitten hidas tempo sekä kaihoisat sävel ja sanat. Monien muidenkin kappaleiden sanoitukset kertovat tunteista luontoon liittyvien kielikuvien avulla. Ikosen mukaan albumiin on koottu aiempaa henkilökohtaisempia tarinoita.

Lähitulevaisuudessa sooloartisti nähdään ja kuullaan estradilla myös muiden taitavien laulajien rinnalla: Ikonen liittyy lauluyhtye Rajattomaan ensi vuoden lopulla. Piirrä minut todistaa, että Rajaton saa riveihinsä hyvän vahvistuksen.